Nooralotta Neziri paransi jälleen Suomen ennätystä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nooralotta Neziri paransi jälleen Suomen ennätystä

Nooralotta Neziri on aloittanut kauden huippuvireessä.

5.2. 20:03

Nooralotta Neziri paransi jälleen 60 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä.

Neziri juoksi perjantaina Berliinissä ajan 7,91, joten viikon takainen ennätys parani yhdellä sadasosasekunnilla. Aika riittää talven maailmantilastossa viidenneksi.

Neziri sijoittui kansainvälisessä kilpailussa kolmanneksi. Häntä nopeammin juoksivat USA:n Christina Clemons maailman tämän kauden kärkiajalla 7,83 ja hollantilainen Euroopan mestari Nadine Visser (7,90).

– Nyt oli parasta se, että juoksu kiihtyi hyvin loppuun. Se on tärkeää jatkoa ajatellen. Alku ei ollut ihan parasta, mutta silti tuli noin hyvä aika, Neziri sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Reetta Hurske sijoittui viidenneksi ajalla 8,12.

Perjantain alkuerässä Neziri aitoi toiseksi ajalla 8,05. Hurske oli kuuden juoksijan joukossa neljäs ajalla 8,21.

Juoksun voitti Clemons ajalla 7,90. Neziri kukisti Visserin, joka oli kolmas ajalla 8,10.

– Alkuerään tullessa oli tosi hyvä fiilis. Mutta tuntui, että laukaus pamahti juuri kun pääsin valmiit-asennossa pystyyn. Sen jälkeen oli tosi vaikea saada latausta toiseen juoksuun. Meinasi mennä fiilis, kun tietää olevansa hyvässä kunnossa ja sitten vetää tuollaisen ajan ensimmäisessä juoksussa, Neziri sanoi.

Viikko sitten Karlsruhessa Neziri voitti SE-ajalla 7,92. Jyväskyläläinen vei silloin voiton ja jätti taakseen muun muassa MM-kisojen nelosen, nigerialaisen Tobi Abusan (7,94) ja Visserin (7,96).

Ensi viikolla Neziri ja Hurske kilpailevat Ranskan Liévinissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: