Australian avointen johtaja uskoo vankasti, että turnaus toteutuu massa-altistumisesta huolimatta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Australian avointen johtaja uskoo vankasti, että turnaus toteutuu massa-altistumisesta huolimatta

Australian avoimen tennismestaruusturnauksen pitäisi alkaa tulevana maanantaina. Katsomoon tullaan päästämään yleisöä Australian hyvän koronavirustilanteen ansiosta.

4.2.2021 19:46

Melbourne

Australian avoimen tennismestaruusturnauksen johtaja Craig Tiley ilmoitti olevansa varma, että turnaus pystytään aloittamaan suunnitelmien mukaisesti ensi maanantaina, vaikka yli 500 pelaajaa ja toimitsijaa on määrätty eristyksiin koronavirusaltistumisen takia.

Lisäksi grand slam -turnausta edeltävät Melbournen ATP- ja WTA-turnauksien pelit jouduttiin keskeyttämään, kun Grand Hyatt -hotellin työntekijällä oli todettu koronatartunta.

– Olemme täysin varmoja, että Australian avoimet toteutuu. Suunnitelmana on jatkaa pelaamista huomenna. Jos tämä joudutaan käymään läpi uudelleen, käymme sen läpi uudelleen, Tiley sanoi.

Eristyksiin määrättyihin pelaajiin kuuluvat muun muassa Stefanos Tsitsipas ja Stan Wawrinka, kun taas Serena Williams, Novak Djokovic ja Rafael Nadal eivät ole altistuneet.

Melbourneen on matkustanut Australian avointen takia yli tuhat pelaajaa, valmentajaa ja turnauksen virkailijaa. Kaikki joutuivat turnauksen alla kahdeksi viikoksi eristyksiin.

Tilanteen takia turnauskaavion julkistamista lykättiin vuorokaudella.

Turnausten tilauslentojen yhteydessä tehdyissä koronatesteissä paljastui kahdeksan positiivista tulosta. Niiden seurauksena 72 pelaajaa määrättiin hotellihuoneisiinsa karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi.

Australia on saanut pandemian kuriin matkustusrajoituksin. Maassa on todettu alle 30 000 tartuntaa ja alle tuhat koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta.

Australian avoimiin pääsee näillä näkymin myös katsojia Australian hyvän koronatilanteen ansiosta. Turnaukseen odotetaan 25 000–30 000:ta katsojaa päivittäin ja noin 390 000:ta katsojaa koko kahden viikon aikana.

Yleisömäärä on rajattu normaalista noin puoleen koronapandemian takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut