”Naisten on vaikea lopettaa puhumista” – Tokion kisojen johtaja pahoittelee seksistisiä kommenttejaan muttei suostu eroamaan - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Naisten on vaikea lopettaa puhumista” – Tokion kisojen johtaja pahoittelee seksistisiä kommenttejaan muttei suostu eroamaan

Yoshiro Mori sanoi lisäksi, ettei korkeassa asemassa olevien naisten määrästä puhuminen ole välttämättä kovin tärkeää.

4.2.2021 18:04

Tokion olympialaisten järjestelykomitean puheenjohtaja Yoshiro Mori on pahoitellut seksistisiä kommenttejaan, mutta kieltäytyy eroamasta tehtävästään. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Mori, 83, myönsi, että hänen kommenttinsa siitä, että naiset puhuvat liikaa, oli epäsopiva ja olympiahengen vastainen.

Mori kommentoi naisten käytöstä Japanin olympiakomitean hallituksen kokouksessa tällä viikolla.

– Jos lisäämme naisten määrää olympiakomitean hallituksessa, meidän täytyy rajoittaa heidän puheaikaansa jollain tavoin. Heillä on vaikeuksia lopettaa puhumista, mikä on ärsyttävää, Mori kommentoi japanilaisessa Asahi-lehdessä Reutersin mukaan.

– Meillä on noin seitsemän naista järjestelykomiteassa, ja he kaikki tietävät paikkansa.

Japanin olympiakomitea päätti vuonna 2019 tähdätä siihen, että naisten edustus olympiakomiteassa olisi 40 prosenttia, mutta tällä hetkellä heitä on vain viisi yhteensä 24 jäsenestä.

Mori pahoitteli torstaina antamiaan kommentteja, muttei kovin onnistuneesti. Hän sanoi, ettei korkeassa asemassa olevien naisten määrästä puhuminen ole välttämättä kovin tärkeää.

Morilta kysyttiin, onko hänellä mitään perusteita väitteelleen, että naiset puhuvat paljon.

– En ole viime aikoina puhunut kovin paljon naisten kanssa, joten en tiedä.

Tokion olympialaiset on määrä järjestää 23. heinäkuuta–8. elokuuta, mutta koronavirustilanne aiheuttaa suurta epävarmuutta kisojen suhteen.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan peräti 80 prosenttia japanilaisista vastustaa kisojen järjestämistä tulevana kesänä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut