Kerttu Niskasen mystinen loukkaantuminen ei verota Suomen MM-mitalimahdollisuuksia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kerttu Niskasen mystinen loukkaantuminen ei verota Suomen MM-mitalimahdollisuuksia

Niskasen pohjeluumurtumassa erikoista on se, että kukaan ei tunnu tietävän, miten se syntyi, kirjoittaa Jussi-Pekka Reponen.

2.2. 16:34

Myöhään maanantai-iltana selvisi syy siihen, miksi hiihtäjä Kerttu Niskasen tunsi kovaa kipua jalassaan ja tarvitsi apua poistuessaan lauantaina 10 km:n yhteislähtökisan (p) maalikarsinasta Ruotsin Falunissa.

Niskasen vasemmasta jalasta löytyi Helsingissä pohjeluun murtuma, eikä hän voi osallistua kolmen viikon päästä alkaviin MM-kisoihin.

– Tuntuu käsittämättömän pahalta, Niskanen kirjoitti Instagramissa.

Niskasen loukkaantumisessa erikoista on se, että kukaan ei tunnu tietävän, miten murtuma syntyi.

Niskanen ei kaatunut mc-kisan aikana eikä tiettävästi saanut mitään muitakaan tällejä. Hän taisteli oman kuvauksena mukaan ”kisa-adrenaliinissa” maaliin ja sijoittui selvästi parhaana suomalaisena 12:nneksi.

Päävalmentaja Teemu Pasanen sanoi tiistaina aamupäivällä, että asiasta ollaan ymmällään. Pasasen mukaan Niskanen itsekään ei huomannut kisan tuoksinassa mitään, mistä vamma voisi olla peräisin.

Niskanen on ollut tällä kaudella normaalimatkoilla Suomen naisten ykköshiihtäjä, kun Krista Pärmäkoski ei ole yltänyt totutulle tasolleen.

Parasta alkukauden kuntoa moneen vuoteen esittänyt Niskanen oli epäonninen jo vuodenvaihteessa, kun hän joutui jättämään mahataudin takia Tour de Ski -kiertueen kesken ensimmäisen osakilpailun jälkeen.

Ennen muuta Niskaselle itselleen loukkaantuminen on tietysti ankara takaisku, mutta sitä se on toki koko Suomen MM-joukkueelle.

Mutta miten Niskasen poisjäänti vaikuttaa Suomen naisten mitalimahdollisuuksiin MM-kisoissa, nimenomaan realismin nimissä?

Suoraan sanottuna kovin vähän, koska ne mahdollisuudet olisivat hyvin ohuet, vaikka Niskanen olisi mukana.

Kun puhutaan nimenomaan realistisista mitalimahdollisuuksista, henkilökohtaisilla matkoilla niitä ei käytännössä ollut edes ennen Niskasen loukkaantumista. Hänen ja Pärmäkosken nykytaso riittää kymmenen parhaan joukkoon, mutta ei mitalisijoille.

Pitkässä viestissä Johanna Matintalo, Niskanen ja Pärmäkoski olisivat muodostaneet nelikon rungon, mutta pronssimitalin saavuttaminen olisi edellyttänyt Suomelta onnistumista jopa yläkanttiin sekä epäonnistumista niin Venäjältä kuin USA:ltakin.

Tässä katsannossa maailmanmestaruutta puolustava Ruotsi ja Norja ovat omassa kastissaan.

Nyt viestijoukkueen kahdelle auki olevalle paikalle ovat tiukimmin ehdolla edellisessä MM-mitalijoukkueessa hiihtänyt Laura Mononen, nuori maajoukkuetulokas Jasmi Joensuu sekä maailmancupiin palannut 42-vuotias Riitta-Liisa Roponen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos