Yleisurheilulegenda Sebastian Coe uskoo Tokion olympiakisojen toteutumiseen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Yleisurheilulegenda Sebastian Coe uskoo Tokion olympiakisojen toteutumiseen

Coe myöntää, että kisat joudutaan mahdollisesti järjestämään ilman yleisöä – ja arvelee kaikkien hyväksyvän sen.

22.1.2021 21:30

Kansainvälisen yleisurheiluliiton World Athleticsin (WA) puheenjohtaja Sebastian Coe on yhä luottavainen Tokion olympiakisojen järjestämisestä tulevana kesänä.

Coe tosin myöntää Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että kisat joudutaan mahdollisesti järjestämään ilman yleisöä.

– Haluaisin todella saada [katsomoihin] äänekkäitä ja intohimoisia kannattajia, mutta jos ainoa tapa on järjestää ne suljettujen ovien takana, luulen kaikkien hyväksyvän sen, Coe sanoo.

Brittilehti The Times kertoi torstai-iltana japanilaiseen hallituslähteeseen nojaten, että Tokion olympialaiset täytyy perua. Maan hallitus kiisti asian perjantaina.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) sekä Australian ja Yhdysvaltojen olympiakomiteat puolestaan kertoivat jatkavansa kisavalmisteluja normaalisti.

Takavuosien suurjuoksija Coe tiedostaa kisojen järjestämisen olevan haaste.

– On kuitenkin kaksi todella suurta eroa siinä, missä olimme vuosi sitten tähän aikaan ja missä olemme nyt. Yksi on rokote, jonka kattavuus tulee kasvamaan dramaattisesti seuraavien kuukausien aikana. Olemme vielä kuuden kuukauden päässä kisoista.

– Omassa lajissamme urheilijoilla on edelleen pääsy harjoituspaikoilleen, ja he kilpailevat edelleen, Coe jatkaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut