Lähde The Timesille: Japanin hallitus todennut, että Tokion olympialaiset täytyy perua – hallitus kiistää tiedon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lähde The Timesille: Japanin hallitus todennut, että Tokion olympialaiset täytyy perua – hallitus kiistää tiedon

Tokion kesäolympialaiset oli määrä järjestää jo viime vuonna, mutta pandemian takia ne peruttiin.

22.1.2021 15:42

Japanin hallitus on The Times -lehden tietojen mukaan pohtinut Tokion kesäolympialaisten kohtaloa ja tullut siihen loppupäätelmään, että kisat pitää perua koronavirustilanteen takia. Asiasta on kertonut lehdelle korkea-arvoinen hallituslähde.

Lähteen mukaan Japanin hallitus etsii keinoa kertoa kisojen perumisesta ilman kasvojen menettämisestä. Samalla hallitus haluaa mahdollistaa, että Tokio voisi saada ensimmäiset mahdolliset seuraavat vapaana olevat kesäolympialaiset.

Tokion kesäolympialaiset piti alun perin järjestää vuonna 2020, mutta kisat siirrettiin kuluvan vuoden kesään koronaviruspandemian takia. Päätös siirtämisestä tehtiin viime maaliskuussa, neljä kuukautta ennen kisojen avajaispäivää.

Japanin hallitus kiistää lehtitiedot kisojen perumisesta ja vakuuttaa maan olevan sitoutunut kisojen isännöimiseen. KOK lähetti Twitterissä viestin, jossa se viittasi Japanin hallituksen viestiin.

– Yhdessä japanilaisten yhteistyökumppanien kanssa KOK on täysin sitoutunut ja keskittynyt järjestämään olympialaiset ja paralympialaiset vuonna 2021.

Anonyymiä hallituslähdettä siteeranneen The Times -lehden mukaan Japanin hallitus keskittyisi nyt varmistamaan, että Tokio saa seuraavat mahdolliset olympialaiset, jotka olisivat vuonna 2032.

– Kiistämme lehtitiedot, hallituksen sihteeri Manabu Sakai kertoi lehdistötilaisuudessa.

Tokion kuvernööri Yuriko Koike sanoi, että olympialaisten perumisesta tai siirtämisestä ei ole ollut puhetta ja että The Timesin artikkelista pitäisi tehdä valitus.

Kisojen järjestelytoimikunta kiisti niin ikään lehtitiedot ja sanoi tiedotteessaan, että se on yhteistyökumppaneineen keskittynyt isännöimään kisoja suunnitellusti.

Australian ja Yhdysvaltain olympiakomiteat sanoivat valmistautuvansa kisoihin suunnitelmiensa mukaisesti.

– Valitettavasti minun pitää vastata tällaisiin perusteettomiin huhuihin siitä, että Tokion olympialaiset peruttaisiin. Tällaiset huhut vain lisäävät urheilijoiden ahdistusta, Australian olympiakomitean toimitusjohtaja Matt Carroll sanoi toimittajille Sydneyssä.

– Tokion olympialaiset toteutuvat. Olympiatuli syttyy 23. heinäkuuta.

Yhdysvaltain ja Kanadan olympiakomiteat kirjoittivat Twitterissä, että he eivät ole saaneet mitään tietoa siitä, että olympialaiset eivät toteutuisi.

Japania koronapandemia on kohdellut vähemmän raskaasti kuin monia muita kehittyneitä talouksia, mutta viime viikkoina tapahtunut tartuntojen kasvu on pakottanut sen sulkemaan rajansa muilta kuin maan kansalaisilta. Tokioon on julistettu hätätila.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut