Hakolan voitokas paluu sorvin ääreen – kisa oli kahden kauppa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hakolan voitokas paluu sorvin ääreen – kisa oli kahden kauppa

Ristomatti Hakola palasi kilpaladulle noin kuukauden kilpailutauon jälkeen.­

12.1. 20:25

Maastohiihdon Suomen Cup jatkui tiistaina Vantaan Hakunilassa. Ohjelmassa oli naisilla 5 kilometriä ja miehillä 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

Jämin Jänne on jo vuosien ajan osallistunut isolla joukkueella Suomen Cupin osakilpailuihin, mutta tiistain osakilpailu oli poikkeus. Ristomatti Hakola oli ainoa Jämi Jänteen osallistuja tiistain kilpailuihin. Poissa oli muun muassa Tour de Skin takia karanteenissa oleva Markus Vuorela.

Miesten kilpailusta kehkeytyi Pohti SkiTeamin Joni Mäen ja Hakolan välinen kaksinkamppailu. Taistelupari eteni väliaikalähdössä tasaiseen tahtiin. Kisan puolivälissä Mäki johti Hakolaa 2,3 sekunnilla, mutta vajaa kilometri ennen maalia Hakola oli puolestaan 3,1 sekuntia Mäkeä nopeammin. Maalissa eroa oli Hakolan eduksi 2,7 sekuntia. Kilpailun kolmanneksi hiihti Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärinen.

Kilpailun jälkeen Hakola kommentoi, että nyt ei ollut mukavaa. Olosuhteet olivat todella haasteelliset.

– Aikalailla siinä jalat oli soirona, koko ajan vatkasi. Tuuli niin paljon, että en kuullut kunnolla edes väliaikoja. Mukavaahan se on kun lunta sataa ja saadaan tänne kotipaikkakunnallekin hiihtoladut.

Kaksintaistelu Joni Mäen kanssa sytytti Hakolan.

– Joni otti alussa muutaman sekunnin kaulan, itse pidin tasaista kaasua ja kun kuulin että olin saanut viisi sekuntia yhdessä mäessä kiinni, aistin että nyt oli jonkinlaista pelikaania turbiinissa. Tulin lopun niin kovaa kuin pääsin.

Voitto oli Hakolalle kauden ensimmäinen ja uran 12:s henkilökohtainen Suomen Cupin osakilpailuvoitto. Hän sivuaa jo uransa lopettanutta Matti Heikkistä, jolla oli ennen tiistaita eniten Suomen Cupin osakilpailuvoittoja.

Naisten 5 kilometrin kilpailun voitti Vieremän Koiton Kerttu Niskanen. Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli toinen ja kolmanneksi sijoittui Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?