Tourista luopuminen teki kipeää – Hakola vietti ”yhden piparin” karun joulun - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tourista luopuminen teki kipeää – Hakola vietti ”yhden piparin” karun joulun

Flunssaoireet ja vetämätön olo pitävät Jämin Jänteen miehen Suomessa.

Ristomatti Hakola valmistautui Tour de Skihin alppimajassa. Joulu meni ohi, mutta niin menee myös Tour de Ski.

29.12.2020 21:03

Helsinki

Ristomatti Hakola taipui flunssaoireiden takia kurjaan päätökseen. Alppimajassa joulunpyhät sinnitellyt Hakola totesi tiistaina aamupäivällä, ettei hän voikaan matkustaa maajoukkueen mukana Tour de Ski -kiertueelle.

Hakola oli luopunut sukulaisten tapaamisesta ja viettänyt ”yhden piparin” karun joulun, mutta matkustaminen flunssaisena olisi vastuutonta korona-aikana.

– Nyt ei olisi kiva mennä Keski-Eurooppaan ja kertoa, että on flunssaoireita. Päätös oli silti aika vaikea, kun joulu meni alppimajassa. En periaatteessa viettänyt joulua, enkä sitten lähdekään kisoihin, Hakola harmitteli.

Hakola hiihti maailmancupin avausviikonlopun startit mukavasti sijoille 8–12 marraskuun lopulla Rukalla. Sen jälkeen maajoukkue vetäytyi koronatilanteen takia cupkiertueelta, mikä on kasvattanut urheilijoiden kilpailunälän ahneisiin mittoihin.

– Tässä maailmantilanteessa varsinkin oli vaikea luopua kilpailureissusta, Hakola vahvisti.

– Mutta Tourin kahdeksan kilpailun kiertueelle ei voi myöskään lähteä vajaakuntoisena. Siinä voi helposti niputtaa koko kauden.

Uusi yritys Lahdessa

Hakola kertoi, että olo on ollut kolmen päivän ajan ”vetämätön”, mutta mitään ”dramaattisempaa” oiretta hänellä ei ole ollut.

– Muutama päivä kevyttä harjoittelua. Koitetaan sitten saada homma balanssiin ja jatkaa kohti MM-kisoja.

Hakolan ja muiden maajoukkuehiihtäjien päätavoite on Oberstdorfin MM-kisoissa helmi–maaliskuun vaihteessa. Sitä ennen kilpailutuntumaa voi vielä terävöittää Lahden maailmancupissa tammikuun lopulla sekä Falunin ja Ulricehamnin cupeissa Ruotsissa tammi–helmikuun vaihteessa.

Hakolalle Lahden startit ovat kuin kauden toinen avaus. Joulukuun harjoitusjakson ja harjoituskilpailuiden perusteella häneltä voi silti odottaa taas hyvää vauhtia.

– Joulukuu oli tasaista. Ei ollut suuria vaihteluita, Hakola arvioi harjoitteluaan.

Lahden 30 kilometrin perinteisen ja vapaan yhdistelmä hiihdetään 23. tammikuuta ja viesti seuraavana päivänä.

Jämin Jänteen edustus Tour de Skillä jää Markus Vuorelan varaan.

Hakolan lisäksi myös Suomen ykköstykki Iivo Niskanen ilmoitti tiistaina jättävänsä Tourin väliin.

– Punnitsimme asiaa monelta kantilta, plussia ja miinuksia on varmasti yhtä paljon. Lähtökohtaisesti Tour pitää hiihtää kokonaan ja olon tulee olla varma, Niskanen sanoi.

– Urheilullisesti tuloksen tekemiseen olisi varmasti ollut hyvät mahdollisuudet, mutta toisaalta terveysriskejä on olemassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: