Sami Välimäki teki suomalaista golfhistoriaa: valittiin Euroopan-kiertueen vuoden tulokkaaksi - Urheilu - Satakunnan Kansa

Sami Välimäki teki suomalaista golfhistoriaa: valittiin Euroopan-kiertueen vuoden tulokkaaksi

Välimäki voitti avauskaudellaan yhden turnauksen ja oli seitsemän kertaa kymmenen parhaan joukossa.

Sami Välimäki pelasi vahvan kauden golfin Euroopan-kiertueella.

14.12.2020 21:44

22-vuotias Sami Välimäki on valittu golfin Euroopan-kiertueen vuoden tulokkaaksi. Valinta julkistettiin maanantai-iltana.

Välimäki on ensimmäinen suomalainen, joka yltää tähän saavutukseen. Virallisesti titteli on nimeltään Sir Henry Cotton vuoden tulokas.

Välimäki voitti tulokaskaudellaan maaliskuussa Omanin turnauksen, oli kakkonen Walesissa ja viikonloppuna kiertueen finaalissa jaetulla viidennellä sijalla. Kaikkiaan Välimäki oli seitsemän kertaa kymmenen parhaan joukossa.

Välimäki sijoittui Euroopan-kiertueella yhdenneksitoista.

– Olen todella iloinen valinnasta ja on todella erityistä saada se ensimmäisenä suomalaisena, Välimäki kertoo tiedotteessa.

– Sain unelma-alun kaudelle, kun voitin niin aikaisessa vaiheessa Omanissa ja sitten kausi meni tauolle vain muutamia viikkoja myöhemmin. Olen todella ylpeä siitä, miten pelasin paluun jälkeen.

Vuoden tulokas -palkinnon ovat voittaneet aiemmin muun muassa Nick Faldo vuonna 1977, Martin Kaymer 2007 ja Brooks Koepka vuonna 2014.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: