Vanha joukkuekuva -dokumentti on vuoden digitaalinen hitti - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vanha joukkuekuva -dokumentti on vuoden digitaalinen hitti

Urheilutoimittajain liitto valitsi Salon Seudun Sanomien Juha Tuunan vuoden 2020 urheilutoimittajaksi.

Vanha joukkuekuva -dokumentti keskittyy kertomaan näiden pelaajien tarinan.

14.12.2020 21:28

Helsinki

STT:n toimittaja Raiko Häyrinen ja Ylen Jussi Eskola voittivat Urheilutoimittajain liiton uudet urheilujournalismin tunnustuspalkinnot. Vuoden 2020 urheilutoimittajana palkittiin Salon Seudun Sanomien Juha Tuuna.

Häyrisen artikkeli Marko Yrjövuoresta valittiin vuoden urheilujutuksi ja Eskolan tv-dokumentti Vanha joukkuekuva vuoden digitaaliseksi hitiksi.

Vanha joukkuekuva on Ylellä julkaistu tv-dokumentti. Se kertoo yhden tarinan nuorten maajoukkuepelaajien, oman ikäluokkansa huippujen erkanevista urapoluista. Dokumentissa ovat vahvasti mukana joukkueeseen kuuluneet porilaiset jalkapallolahjakkuudet Tomi Leivo-Jokimäki ja Antti Sumiala.

Digitaaliseksi hitiksi oli ehdolla porilaisittain tuttuja teoksia ja kasvoja, sillä kaikissa kolmessa finaaliin selviytyneessä ehdokkaassa on ollut porilaistaustaisia tekijöitä. Ehdolla olivat lisäksi Ville Kuusisen ja Riku Auvisen podcast Valioliiga-viikko ja Vesa-Matti Savisen tv-dokumentti Petra Olli – Kun liekki sammuu.

Lue lisää: Mikä on vuoden digitaalinen hitti? Porilaiset hyvin edustettuna voittajaehdokkaissa

Palkintoraati nosti Häyrisen artikkelin erityisansioksi poikkeavan toteutustavan ja perusteellisen taustatyön. STT:n jutussa käsiteltiin työnimikkeiden epäselvyyksiä Yrjövuoren eri tehtävissä muun muassa NBA-koripalloliigassa.

– Myös huolellisuus ja eteenpäin soljuva sisältö korostuivat perusteellisessa ja pitkässä artikkelissa, palkintoperusteissa todettiin.

Eskolan dokumentti sai kiitosta sekä ideasta että toteutuksesta.

– Dokumentti kertoo tarinan nuorten maajoukkuepelaajien, oman ikäluokkansa huippujen erkanevista urapoluista. Dokumentti ei tuomitse tai kerro, mikä on oikein tai väärin, raati totesi.

Tuunan valintaa liitto perusteli tuotteliaisuudella ja kunnianhimolla erityisesti Salon alueen vahvoissa lajeissa kori- ja lentopallossa.

– Yhdessä Olli Mäntylän kanssa Tuuna on tehnyt Salon Seudun Sanomista huomattavasti kokoaan isomman ja merkittävämmän urheilumedian, joka palvelee tuotannollaan lukijoita laaja-alaisesti, raati perusteli valintaa.

Vuoden 2020 tiedottajana palkittiin Hiihtoliiton viestintäpäällikkö Soili Hirvonen, joka on hoitanut tehtävää vuodesta 2015.

Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustukset myönnettiin Keskisuomalaisen pitkäaikaiselle toimittajalle Erkki Kinnuselle ja Iltalehdessä yli 30 vuotta työskenneelle Ilkka Laitiselle.

Kinnunen tunnetaan ennen muuta mäkihyppy- ja hiihtotoimittajana, Laitinen erityisesti jalkapallotoimittajana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: