Mikä on vuoden digitaalinen hitti? Porilaiset hyvin edustettuna voittajaehdokkaissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Mikä on vuoden digitaalinen hitti? Porilaiset hyvin edustettuna voittajaehdokkaissa

Jalkapalloselostajana tunnetuksi tullut Ville Kuusinen edustaa porilaisväriä palkintokategorioissa.

8.12.2020 20:00

Urheilutoimittajain liitto palkitsee maanantaina vuoden urheilujutun ja vuoden digitaalisen hitin.

Jälkimmäisessä kategoriassa porilaiset ovat vahvasti edustettuna.

Porilaiset ovat hyvin esillä Urheilutoimittajain liiton palkintoehdokkaiden yhdessä kategoriassa. Kaikissa kolmessa finaaliin selviytyneessä ehdokkaassa on ollut porilaistaustaisia tekijöitä.

Ehdolla ovat Jussi Eskolan tv-dokumentti Vanha joukkuekuva, Ville Kuusisen ja Riku Auvisen podcast Valioliiga-viikko ja Vesa-Matti Savisen tv-dokumentti Petra Olli – Kun liekki sammuu.

Vanha joukkuekuva on Ylellä julkaistu tv-dokumentti. Se kertoo yhden tarinan nuorten maajoukkuepelaajien, oman ikäluokkansa huippujen erkanevista urapoluista. Dokumentissa ovat vahvasti mukana joukkueeseen kuuluneet jalkapallolahjakkuudet Tomi Leivo-Jokimäki ja Antti Sumiala.

Valioliiga-viikkoa Auvisen kanssa tekevä Kuusinen on puolestaan porilaistaustainen, samoin kuin Petra Olli -dokumentista vastannut Savinen.

Vuoden digitaalinen hitti -voittajaehdokkaat valitsi Urheilutoimittajain liiton nimeämä raati, johon kuuluvat Haaga-Helian urheilujournalismin erikoistumiskoulutuksen opettaja Esko Hatunen, Nordic Entertainment Groupin (NENT) jalkapallotuottaja Antti Salo ja Urheilumuseon erikoistutkija Kalle Rantala.

Vuoden urheilujutuksi ovat puolestaan ehdolla STT:n Raiko Häyrisen artikkeli Marko Yrjövuoresta, Kouvolan Sanomien urheilutoimituksen juttusarja paikkakunnan urheilukentistä sekä Yle Urheilun Joska Saarisen juttu muodostelmaluistelusta (”Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes”).

Vuoden urheilujuttu -voittajaehdokkaat valitsi Urheilutoimittajain liiton nimeämä raati, johon kuuluvat Keskisuomalaisen urheilutoimittaja Tommi Roimela, Turun Sanomien urheilutoimituksen päällikkö Maria Vesterinen ja ELMO-lehden urheilutoimittaja Topias Kauhala.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos