Ruotsille ja Norjalle kolmoisvoitot sprintissä – Ristomatti Hakola suomalaisten ykkönen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ruotsille ja Norjalle kolmoisvoitot sprintissä – Ristomatti Hakola suomalaisten ykkönen

Linn Svahn ja Erik Valnes aloittivat maailmancup-kauden voitoilla.

Erik Valnes teki ison yllätyksen, kun hän jätti Johannes Hösflot Kläbon taakseen.

27.11.2020 15:59

Kuusamo

Ruotsin naiset avasivat maastohiihdon maailmancup-kauden sprintin kolmoisvoitolla Kuusamon Rukalla. Hiihtäjälupaus Linn Svahn, 20, nappasi voiton ennen kilpakumppaneitaan Maja Dahlqvistiä ja Jonna Sundlingia.

– On hienoa olla kahden ruotsalaistytön rinnalla. Meillä on vahva joukkue, ja on hienoa näyttää mihin pystymme. Tiedän, että lisää on vielä tulossa, viime vuonna kolme cupin sprinttivoittoa ottanut Svahn sanoi FIS:n haastattelussa.

Dahlqvist jäi Svahnille maalisuoralla reilut puoli sekuntia, Sundling 0,7 sekuntia.

Suomen naisten panos jäi laihaksi kauden avauskisassa. Kerttu Niskanen ja Katri Lylynperä selvisivät ainoina suomalaisina erävaiheeseen, ja päivän rupeama päättyi puolivälieriin.

– Oli kivaa päästä erään mukaan. Lopussa oli ehkä taktinen moka. Yritin tehdä ohituksen ja ajauduin ulkokurviin, mistä tuli tosi paljon matkaa lisää, Niskanen ruoti Ylen tv-haastattelussa.

Valnes pesi Kläbon

Myös miesten sprintissä nähtiin kolmoisvoitto, kun norjalaishirmut veivät kaikki palkintosijat. Erik Valnes teki jymy-yllätyksen nousemalla finaalin voittoon ja jättämällä taakseen lajin huippunimen Johannes Hösflot Kläbon.

Emil Iversen täydensi vuonomaan kolmoisvoiton.

– Ensimmäinen maailmancup-voittoni. Tämä on ollut unelmani pienestä pojasta saakka. Mietin kaikkia harjoitteluun käyttämiäni tunteja, tunteikas Valnes sanoi FIS:n haastattelussa.

Ristomatti Hakola sijoittui kahdeksanneksi.

Suomalaisista Joni Mäen ja Ristomatti Hakolan kisapäivä päättyi välieriin. Mäen meno näytti väkevältä karsinnassa ja puolivälierässä, mutta välierässä suomalainen hyytyi eränsä viimeiseksi.

– Tuntuu, että tänään olisi ollut rahkeet parempaankin. Tosi pettynyt olen välierähiihtoon. Alkuerässä tuntui kuitenkin ihan hyvälle, mutta tuntui, etten välierässä päässyt rytmiin mukaan, Mäki sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Kahdeksannen sijan napannut Ristomatti Hakola oli iloisempi suorituksestaan.

– Kyllä tämä oli reilu plussa. On tässä oltu kuitenkin aika syvissä vesissä useampi viikko, Jämin Jänteen mies sanaili Ylen tv-haastattelussa.

Naiset kisaavat lauantaina Rukalla 10 kilometrin perinteisen kilpailun. Miehillä matkana on 15 kilometriä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut