Aapo Tammisen pelivietti palasi pintaan ja nosti mailan pois naulasta – Karhut teki pelaajasopimuksen kahden puolustajan kanssa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Aapo Tammisen pelivietti palasi pintaan ja nosti mailan pois naulasta – Karhut teki pelaajasopimuksen kahden puolustajan kanssa

Karhujen fysioterapeuttina tällä kaudella toiminut Aapo Tamminen hyppää yli laidan ja palaa porilaisjoukkueen kokoonpanoon. Karhut on solminut pelaajasopimuksen myös A-juniori Paavo Järven kanssa.

Satakunnan Kansa kuvasi Aapo Tammisen noin vuosi sitten, jolloin puheenaiheena oli hänen pelaajauransa loppuminen. – Voihan se olla, että päätän vielä joskus palata, ja jos palaan, niin palaan Karhuihin, hän sanoi silloin.

27.11.2020 12:55

– Ei isiä Karhuihin – isi on kotona, huikkasi pieni Leo-poika kesken Satakunnan Kansan haastattelun viime vuonna.

Lue lisää: ”Ehkä nyt on nuorten aika loistaa” – Karhujen puolustaja Aapo Tamminen, 27, teki valinnan ja lopetti uransa, joka saattaa jatkua vielä joskus

Puhe oli salibandypuolustaja Aapo Tammisen, 28, uran loppumisesta mutta myös sen mahdollisesta jatkumisesta.

Vammalasta lähtöisin oleva Roismalan Ponnistuksen kasvatti Tamminen oli ripustanut mailansa naulaan sen jälkeen, kun Karhut putosi Salibandyliigasta.

Puolustaja – ja kahden pienen lapsen isä – arvioi silloin, että hänen paluunsa mahdollisuus on alle 50 prosenttia.

– Onko se sitten sitä, ettei päästä peliviettiään pintaan, vai onko se oikeasti niin, että jokin jakso on päättynyt? Tamminen pohti noin vuosi sitten.

Nyt se pelivietti on mitä ilmeisimmin noussut joka tapauksessa pintaan.

– Kiva pukea taas pienen tauon jälkeen Karhujen paita päälle. Päävalmentaja Pekka Nylund on pitkin kautta houkutellut pelaamaan, ja nyt, kun palaamiselle oli todellinen tarve, niin miksi ei, Tamminen sanoo Karhujen tiedotteessa.

Karhuilla kulkee tällä hetkellä varsin hyvin. Joukkue on Divarin sarjataulukossa toisena ja tarjosi todellisen haasteen F-liigan kärkijoukkue Nokian KrP:lle Suomen cupin puolivälieräottelussa maanantaina.

Divarin voittaja nousee F-liigaan, ja toiseksi paras joukkue saa mahdollisuuden taistella noususta liigakarsinnoissa.

Ajatus paluusta ei kuitenkaan ollut muhinut mitenkään pitkään Tammisen päässä.

– Liigakauden jälkeen tankki oli aika tyhjä salibandyn suhteen. Pieni irtiotto teki ihan hyvää, hän sanoo Karhujen tiedotteessa.

Tamminen on tällä kaudella toiminut Karhujen fysioterapeuttina. Hänen pelaajasopimuksensa päättyy tämän kauden jälkeen.

Karhuissa Tamminen on pelannut neljä kautta, joista kolme Divarissa ja yhden Salibandyliigassa.

Karhut teki samanlaisen pelaajasopimuksen myös A-juniori Paavo Järven kanssa.

18-vuotias pelaaja on Tammisen tavoin pelipaikaltaan puolustaja.

– Paavo on tullut vahvasti sisään joukkueeseen ja esittänyt ennakkoluulottomia otteita pitkin syksyä. Kehityspotentiaalia on vielä paljon varastossakin, päävalmentaja Nylund kuvailee tiedotteessa.

Järvi on Karhujen kasvatti ja ehtinyt jo pelata myös edustusjoukkueessa seitsemän ottelun verran.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut