Korona varjostaa ampumahiihdon maailmancup-avausta Kontiolahdella – ”Aina on olemassa riskejä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Korona varjostaa ampumahiihdon maailmancup-avausta Kontiolahdella – ”Aina on olemassa riskejä”

Suomen joukkue astuu Kaisa Mäkäräisen jälkeiseen aikaan.

27.11.2020 13:54

Kontiolahti

Ampumahiihdon maailmancup alkaa Kontiolahdella lauantaina, mutta korona ylitti Pohjois-Karjalassa uutiskynnyksen jo pari päivää aiemmin. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tiedotti torstaina, että viiden osallistujamaan joukkueissa on ennakkotesteissä ilmennyt positiivisia koronanäytteitä.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on vahvistanut, että kyseessä ovat Venäjän, Ranskan, Latvian, Romanian ja Moldovan joukkueet. Venäläinen Anton Babikov ja kolme lääketieteellisen henkilökunnan jäsentä ovat antaneet koronavirustestissä positiiviset näytteet. Venäjän joukkue on ollut eristyksessä hotellissaan.

– Tämä muistuttaa siitä, että vaikka asiat koetetaan tehdä tartuntojen välttämiseksi viimeisen päälle, aina on olemassa riskejä, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jonne Kähkönen sanoi torstaina Suomen etätiedotustilaisuudessa.

Katseet Ederiin

Suomi lähtee Kontiolahdella maailmancupiin viiden naisen ja neljän miehen joukkueella. Ryhmän kokenein on 33-vuotias Mari Eder, takavuosina Laukkasena tunnettu kilpailija.

Kun suurta suosiota nauttiva Kaisa Mäkäräinen päätti menestyksekkään kilpauransa viime maaliskuussa juuri Kontiolahden cup-lumilla, katseet kääntyvät yhä useammin Ederiin. Itävallassa asuva kosmopoliitti on toki maistanut maailmancup-voiton makeutta, mutta Oslon Holmenkollenin peräkkäisistä ykkössijoista on jo yli kolme ja puoli vuotta.

Ederin akilleen kantapää on tavannut olla ammunta. Kun se sujuu, kaikki sujuu.

– Sanotaan näin, että ammunnan eteen on ainakin tehty töitä. Välillä tuntuu, että näinkin vanha koira voi oppia uusia temppuja, mutta on päiviä, kun tuntuu, ettei homma kulje ollenkaan, Eder kuvaili.

Hän saa kauden vanhetessa kirittäjän, kun Suomen kansalaisuuden marraskuussa saaneelle valkovenäläiselle Nastassia Kinnuselle myönnetään edustusoikeudet Suomen joukkueessa. Niitä saataneen odottaa ensi vuoden puolelle.

Fialkovat pois Kontiolahdelta

Korona harventaa rivejä kauden avauksessa naisten puolella.

– Slovakian Fialkovan sisarukset (Paulina ja Ivona) eivät saa kilpailla Kontiolahdella, koska heidän tukijoukoissaan jollain on ollut koronatartunta, Eder kertoi.

Kontiolahdella järjestetään lauantaina normaalimatkojen ja sunnuntaina pikamatkojen kilpailut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut