Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin yhteistyö kesti vain vajaan kauden, uusi pari löytyi Ranskasta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin yhteistyö kesti vain vajaan kauden, uusi pari löytyi Ranskasta

Edouard Roger-Vasselinin kanssa Kontinen voitti Stockholm Openin 2019.

Henri Kontisen nelinpelipari vaihtuu jälleen.

22.11.2020 20:35

Tenniksen nelinpelin entinen maailman ykköspelaaja Henri Kontinen vaihtaa paria, kertoi Suomen tennisliitto Instagramissa. Yhteistyö saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa kesti vain vajaan vuoden ja tuotti loppua kohden alati huonompia tuloksia.

Kontinen, 30, on saanut uudeksi parikseen kokeneen ranskalaisen Edouard Roger-Vasselinin, jonka kanssa on yhteistä historiaakin. Pari voitti Stockholm Openin 2019 ja yhteispeli loksahti heti kohdilleen.

Roger-Vasselin, 36, on toisen polven pelaaja, joka tuntuu olevan uransa parhaassa vireessä. Hän eteni itävaltalaisen parinsa Jürgen Melzerin kanssa ATP:n finaaliturnauksen loppuotteluun Lontoossa.

Kaksinpeliin keskittyvän Struffin kanssa Kontinen ehti pelata vain viisi turnausta, kun yhteistyö loppui Ranskan avointen ensimmäisen kierroksen tappioon.

Kontinen ja Struff pääsivät samalle puolelle verkko ensimmäisen kerran Australian avoimissa. Yhteistyö tuotti puolivälieräpaikan, jonka jälkeen tulivat Rotterdamin loppuottelu ja Dubain välierä.

Pitkän koronavirustauon jälkeen kaksikko pelasi enää kaksi turnausta: Rooman mastersin ja Roland Garrosin massalla. Kummassakaan ei tullut menestystä ja Kontinen päätti kautensa.

Ennen Struffin kanssa pelaamista Kontisella oli neljän vuoden menestyksekäs yhteistyö John Peersin kanssa. Tuona aikana pari voitti Australian mestaruuden, Lontoon ATP-finaalit kahdesti ja Kontinen nousi maailman ykköseksi ja Peers kakkoseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut