Voittokulkuaan jatkanut Mäki hiihti kaksijakoisen kilpailun - Urheilu - Satakunnan Kansa

Voittokulkuaan jatkanut Mäki hiihti kaksijakoisen kilpailun

Joni Mäki jatkoi hallintaansa Suomen cupissa. Kerttu Niskanen oli nopein naisten kilpailussa.

Joni Mäki jatkoi vahvaa syyskuntoaan.

22.11.2020 16:00

Taivalkoski/Helsinki

Maastohiihtäjä Joni Mäen suksi kulkee sprintti- sekä normaalimatkoilla ja molemmilla hiihtotavoilla. Viikonlopun suoritukset maastohiihdon Suomen cupissa Taivalkoskella alleviivasivat vaasalaisen syyskuntoa, mutta 25-vuotias hiihtäjä lupaa parempaakin olevan tulossa.

Hiihtoliiton on maanantaina määrä julkaista kisajoukkueet loppuviikosta odottavaan Rukan maailmancupiin.

– Sitten aletaan hiihtää kunnon kisoja ja nähdään oma taso. Mielenkiinnolla lähden haastamaan. Koitan palautua tästä viikonlopusta, joka oli kohtuu työmaa. Tuntuu, että olen niin hyvässä kunnossa, että ehdin palautua, Pohti SkiTeamia edustava Mäki summasi Ylen televisiohaastattelussa.

Lauantaina Mäki voitti perinteisen sprintin ja sunnuntaina 14 kilometrin vapaan kilpailun. Hän kukisti Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen 8,5 sekunnilla.

– Vähän kaksijakoiset ajatukset. Ihan hyvin lähti liikkeelle ja tekniikka pysyi kasassa 3–4 kierrosta, mutta sen jälkeen tuntui, että sääret alkoivat puutua, ja hiihto meni aika paljon kantapäille. Loppu oli vaikea, mutta taistelin kohtuullisesti maaliin, Mäki tuumi.

”Joel sai hienon hiihdon”

Mäen seuratoveri Joel Ikonen ylsi kolmanneksi ja jäi kärjestä 13,4 sekuntia. Hyvärinen ja Mäki ovat selvät valinnat Rukalle.

– Olisin halunnut voittaa ja olen pettynyt. Joni on kovassa kunnossa. Olen iloinen myös Joelin puolesta. Hän sai hienon hiihdon, Hyvärinen kehaisi.

Ikonenkin mielisi Taivalkoskea pohjoisemmaksi.

– Näkisin, että paikan Rukalle pitäisi olla oikeutettu ja saisin mahdollisuuden, Ikonen paalutti.

Ilomantsilaislähtöinen Ikonen sairasteli alkuviikosta ja loukkasi Suomen cupin aattona selkänsä. Siksi hän jätti väliin lauantain sprintin.

– En ehkä tänään odottanut tällaista menestystä, mutta toki tässä oli monta asiaa, jotka sopivat minulle. Keli oli liippakeli, missä olen hyvä, ja siihen löytyi hyvä suksi. Sain maksimisuorituksen tällä valmistautumisella.

Pärmäkoskelle kysymysmerkkejä

Hyvärisen seuratoveri Iivo Niskanen jätti kilpailun väliin selkävaivan takia. Myös Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkosken viikonloppu aiheutti kysymysmerkkejä. Hän jäi kympillä kolmanneksi ja hävisi Vieremän Koiton Kerttu Niskaselle peräti 29,1 sekuntia.

Pärmäkoski väläytti mahdollisuutta jättää Ruka väliin eikä ollut tyytyväinen sunnuntain tukkoiseen menoonsa.

– Latuprofiili oli sellainen, että ero jäi noinkin pieneksi. Kaikkiin urheilijoiden nähden minulla on ykköspään suksi alla. Se pelasti minun sijoituksia. Jos nousuosuus olisi ollut pidempi, ero olisi ollut suurempi, Pärmäkoski ruoski.

Niskasen ja Pärmäkosken väliin kiilasi Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roponen, joka hävisi voittajalle 26,3 sekuntia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut