Nuori pujottelijalupaus Rosa Pohjolainen, 17, laski lähes sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille Levillä: ”Oli täysi fokus laskemiseen” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Nuori pujottelijalupaus Rosa Pohjolainen, 17, laski lähes sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille Levillä: ”Oli täysi fokus laskemiseen”

Ensimmäisen kierroksen alussa Pohjolainen jopa johti väliajoissa.

Rosa Pohjolainen laski keskittyneesti maailmancupin pisteille.

22.11.2020 15:50

Nuori alppihiihtäjä Rosa Pohjolainen, 17, laski Levin pujottelun maailmancupin ensimmäisellä laskulla lähes sensaatiomaisen hyvin. Hän selviytyi toiselle kierroksella ja laski uransa ensimmäisen kerran maailmancupin pisteille.

Pohjolaisen toisessa laskussa tuli pieni horjahdus radan yläosassa ja siinä rullasi tärkeitä sadasosia hukkaan. Pohjolainen sai korjattua virheensä ja tuli maaliin, vaikka vähän hiipuikin loppua kohden.

Maaliin pääseminen tarkoittaa, että Pohjolainen saa mc-pisteitä.

–Tietenkin pikku virhe alussa sekoitti vähän pakkaa, mutta voin olla enemmän kuin tyytyväinen, Pohjolainen sanoi Ylen haastattelussa.

–Oli täysi fokus laskemiseen. Aika väsynyt olen, kun ollaan oltu täällä Levillä kolme viikkoa. Onneksi nyt pääsee kotiin.

Pohjolainen hehkui toisen laskunsa jälkeen, kun sai kilpailunsa pakettiin onnistuneesti.

–Aivan mahtavaa. Yksi steppi eteenpäin. Tämä oli jossain vaiheessa tehtävä, mutta en uskonut, että tulee vielä.

Pohjolainen palaa nyt vähän aikaa koulun pariin, kunnes kausi jatkuu Keski-Euroopassa. Semmering on seuraava osoite, kun kausi jatkuu koulutehtävien jälkeen.

Ensimmäisessä laskussa Pohjolainen jäi Slovakian Petra Vlhovan ja Sveitsin Michelle Gisinin kärkiajasta vain 1,03 sekuntia ja sijoittui 14:nneksi.

Vlhova ja Gisin jakoivat kärkiaikaa 54,32 ja Pohjolainen lähti rohkeasti haastamaan maailman huippuja. Ensimmäisessä väliajassa Pohjolainen näytti lähteneen kuin raketin suusta. Hän johti kisaa 0,19 sekunnilla, kunnes vauhti muihin tasaantui.

Sveitsi sai kaksi laskijaa kolmen joukkoon, kun Wendy Holdener sijoittui avauslaskussa kolmanneksi 0,23 sekuntia kärjestä.

Yhdysvaltalainen Mikaela Shiffrin lähtee toiseen laskuun sijalta neljä 0,37 kärkikaksikon takaa. Shiffrin sijoittui toisekka lauantain ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa, kun Vlhova otti voiton.

Pohjolainen laski lauantaina ulos radalta, kun väliajat lupailivat hyvää sijoitusta, mutta nyt hän onnistui.

Lauantaisen ensimmäisen kilpailun jälkeen Pohjolainen sanoi, ettei lähtenyt varmistelemaan ja laskee mieluummin vaikka ulos kuin himmailee. Sama asenne jatkui sunnuntaina, mutta hän tulin loppuportit erittäin tyylikkäästi ja säilytti vauhtinsa.

Pohjolainen otti nuorten talviolympialaisissa hopeaa Sveitsissä viime tammikuussa ennen koronaviruksen katkaisemaa laskettelukautta.

Levillä Pohjolainen laski jo viime vuonna, mutta keskeytti silloin. Tähän asti hän on laskenut pääasiassa maailmancupin alapuolella olevia FIS-kisoja, ja menestynytkin hyvin.

Riikka Honkanen sijoittui 36:nneksi eikä siten selviytynyt toiselle kierrokselle. Harjavallan Jymyn Kia-Emilia Hakala sijoittui 56:nneksi 3,29 sekuntia kärjestä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut