Kerttu Niskanen iloitsi voitostaan: ”Silloin kun saa Kristan päänahan, pitää tuulettaa” – Jättääkö Pärmäkoski Rukan väliin? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kerttu Niskanen iloitsi voitostaan: ”Silloin kun saa Kristan päänahan, pitää tuulettaa” – Jättääkö Pärmäkoski Rukan väliin?

Krista Pärmäkoski väläytti mahdollisuutta jättää Rukan maailmancup väliin.

Krista Pärmäkoski avasi kautensa Taivalkoskella.

22.11.2020 15:42

Taivalkoski/Helsinki

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen oli tyytyväinen tasaisen kovaan vetoonsa, joka toi voiton maastohiihdon Suomen cupin kymmenen kilometrin kilpailussa Taivalkoskella. Niskanen kukisti vapaalla käydyssä kilpailussa Visa Ski Team Kemin Riitta-Liisa Roposen 26,3 sekunnilla ja kolmanneksi sijoittuneen Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkosken 29,1 sekunnilla.

– Siitä on pitkä aika, kun kukistin Kristan edellisen kerran. Silloin kun saa Kristan päänahan, pitää tuulettaa, Niskanen iloitsi Ylen televisiohaastattelussa.

– Keli oli tosi nopea ja haastava. Myrkkyä minun säärille, mutta se oli tasaisen kova veto. Väliaikojenkin perusteella vedin tasaisesti.

Niskanen lykki maaliin tullessaan sellaisen pohja-ajan, ettei hänen perässään tulleelle Pärmäkoskelle jäänyt mahdollisuuksia. Erot olivat selvät jo väliaikapisteillä. Sairastelujen jälkeen Pärmäkoskelle sunnuntain kilpailu oli kauden ensimmäinen ja kolmas tehosuoritus tälle viikolle. Meno oli tukkoista.

– Latuprofiili oli sellainen, että ero jäi noinkin pieneksi. Kaikkiin urheilijoiden nähden minulla on ykköspään suksi alla. Se pelasti minun sijoituksia tänään. Jos nousuosuus olisi ollut pidempi, ero olisi ollut suurempi, Pärmäkoski tuumi.

– Sanoinkin ”Kepalle”, että ero olisi ollut isompi, jos olisi hiihdetty Oloksen maastoissa.

Ratkaisuun ei ole paljon aikaa

Pärmäkoski on ollut viime vuodet Suomen naishiihdon ykköstykki, jonka hartioilla olisi kovimmat suomalaisodotukset marraskuun lopussa Rukan maailmancupissa. Hiihtäjä väläytti jopa mahdollisuutta olla menemättä Rukalle.

– Valmentajan kanssa pitää miettiä, mitä tehdään. Viikossa tilanne voi muuttuakin. Tämä oli kolmas teho viikon sisään, ja saattaa näkyä siten, ettei lähde (kulkemaan). Haluja olisi hiihtää, mutta Rukalla on kolme kilpailua. Päätös tulee tämän tai huomisen aikana, Pärmäkoski avasi.

Hiihtoliiton on määrä julkaista joukkue maanantaina. Myös sunnuntain kakkonen Riitta-Liisa Roponen miettii Rukaa yhtenä vaihtoehtona.

– Kiinnostunut olen, kun ei ole muutakaan kilpailua. Mutta en ole viemässä kenenkään paikkaa, Roponen alleviivasi.

Roponen kilpaili kaksi viikkoa sitten Vuokatin Suomen cupissa ja piti hauskaa jälleen Taivalkoskella, vaikka meno olisi voinut olla kevyempääkin.

– Vuokatti oli takomista ja tämä oli takomista. Keli oli jäinen ja kova, Roponen kuittasi.

Miesten 15 kilometrin vapaan kilpailu käynnistyy kello 12.15.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut