Vapaavuori valittiin Olympiakomitean johtoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vapaavuori valittiin Olympiakomitean johtoon

Helsingin pormestari voitti Olympiakomitean puheenjohtajavaalin toisella kierroksella Susanna Rahkamon äänin 79-54.

Arkistokuva. Jan Vapaavuori ei ollut läsnä äänestystilaisuudessa mahdollisen korona-altistumisen takia.

21.11.2020 16:50

Helsinki

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on valittu Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi. Hän seuraa tehtävässä Timo Ritakalliota, jonka nelivuotiskausi päättyy vuoden lopussa.

Vapaavuori kukisti puheenjhtajavaalin toisella äänestyskierroksella Susanna Rahkamon äänin 79–54. Ensimmäisellä äänestyskierroksella Vapaavuori sai 47 ääntä, Rahkamo 46, Ilkka Kanerva 30 ja Sari Multala 10.

Vapaavuori ei ollut läsnä äänestystilaisuudessa mahdollisen korona-altistumisen takia.

– Sain juuri tiedon mahdollisesta korona-altistumisesta. Vetäydyn siksi omaehtoiseen karanteeniin. Tämän takia en myöskään pääse paikan päälle kohta alkavaan Olympiakomitean vuosikokoukseen, vaan osallistun siihen etänä, Vapaavuori ilmoitti ennen Olympiakomitean syyskokouksen alkua.

Oikeustieteiden kandidaatti Vapaavuori, 55, toimi kansanedustajana vuosina 2003–15. Hän oli asuntoministeri vuosina 2007–11 ja elinkeinoministeri vuosina 2012–15. Vapaavuori toimi Euroopan investointipankin varapääjohtajana vuosina 2015–17.

Olympiakomitean puheenjohtaja valittiin komitean syyskokouksessa Vantaalla.

Rahkamo jatkaa varapuheenjohtajana

Oympiakomitean ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin johtava konsultti Susanna Rahkamo. Hän voitti vaalissa Sari Multalan äänin 80–53.

Tekniikan tohtori Rahkamolla, 55, on vahva taitoluistelutausta. Hän voitti Petri Kokon kanssa jäätanssin Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa vuonna 1995. Hän on vaikuttanut vuodesta 2012 Olympiakomitean varapuheenjohtajana.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sari Multala (kok.). Multala voitti äänistyksessä keihäänheiton olympiavoittajan Tapio Korjuksen äänin 78–54.

Kauppatieteiden maisteri Multala, 42, on kilpapurjehduksen kolminkertainen maailmanmestari. Hän on ollut Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuodesta 2017.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut