Teemu Pukki ja Robin Lod iskivät Suomelle tärkeän 2–1-voiton Bulgariasta – Kansojen liigan lohkovoitto on yhä mahdollinen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Teemu Pukki ja Robin Lod iskivät Suomelle tärkeän 2–1-voiton Bulgariasta – Kansojen liigan lohkovoitto on yhä mahdollinen

Teemu Pukki ja Robin Lod tekivät maalit avausjaksolla ja Hradecky torjui pilkun tunnin kohdalla.

Teemu Pukki on nyt iskenyt 26 maaottelumaalia.

15.11.2020 21:19 | Päivitetty 15.11.2020 22:39

Huuhkajien viides ottelu tämän vuoden Kansojen liigassa toi hyviä ja huonoja uutisia. Hyvä uutinen oli hieno vierasvoitto, jolla taistelu lohkon ykkössijasta jatkuu.

Huono uutinen oli Joel Pohjanpalon avausjaksolla saama nilkkavamma, jonka takia hän joutui jättämään pelin kesken, ja kapteeni Tim Sparvin pelikielto seuraavaan otteluun.

Huuhkajat sai täydellisen alun, kun se meni Teemu Pukin 26:nnellä maaottelumaalilla johtoon jo ottelun seitsemännellä minuutilla.

Se tuli Suomen hitaan hyökkäyksen päätteeksi, kun Bulgarian puolustaja Dimitar Velkovski sai katkottua Pohjanpalon syötön Pukille, mutta pallo päätyi suoraan Robert Taylorille. Taylor syötti pallon kahden bulgarialaisen välistä Pukille, joka sijoitti pallon varmasti alanurkkaan ohi Bulgarian maalivahdin Martin Lukovin.

Bulgaria hallitsi palloa pitkälti Suomen avausmaaliin jälkeen, mutta kovin vaarallisia hyökkäyksiä kotijoukkue ei saanut aikaiseksi. Peli oli Suomen kontrollissa. Nikolai Alho otti Suomen ensimmäisen varoituksen kymmenennellä minuutilla.

Hieman ennen puolen tunnin rajapyykkiä Bulgaria sai pari maalintekoyritystä, mutta Galin Ivanov laukoi ohi Popovin keskityksestä ja Lukas Hradecky poimi varmasti Spas Delevin laukauksen.

32. minuutilla Pohjanpalon nilkka vääntyi hyökkäystilanteessa niin pahasti, että hän joutui jättämään pelin kesken. Toppari Vasil Bozhikov sai tilanteesta varoituksen.

Pohjanpalo ja Pukki olivat ennen loukkaantumista pelanneet hyvin yhteen hyökkäyksessä, joten Suomen joukkuepelin kannalta loukkaantuminen oli ottelussa harmillinen takaisku ja kovin epäonniselle Pohjanpalolle suuri henkilökohtainen takaisku.

Pohjanpalon tilalle tuli Marcus Forss, joka teki maajoukkuedebyytissään Ranskaa vastaan keskiviikkona debyyttimaalinsa. Vain muutama minuutti vaihdon jälkeen Forss oli jo maalipaikalla ja pyysi palloa maalin edessä, mutta Robert Taylorin keskitys pysähtyi puolustukseen.

Jakson lopussa Suomi sai jälleen luotua maalipaikkoja. Taylor ja Pukki rakensivat vetopaikan laitapakki Jere Uroselle, joka yritti nostaa pallon maalin takakulmaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi maalin.

Suomen oikea laitahyökkääjä Robin Lod oli avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuun 15. päivän, jolloin Suomi varmisti paikkansa EM-turnauksessa. EM-karsinnoissa ja edellisessä Kansojen liigassa Lodin ja Pukin välille näytti muodostuvan Suomen paras tutkapari, joka löysi aina toisensa.

Bulgaria-ottelu oli Lodin 40:s maaottelu ja sen kunniaksi hän pääsi tekemään maajoukkueuransa neljännen maalinsa. Uronen syötti pallon Pukille, jonka laukauksen Martin Lukov torjui. Paluupallo putosi Lodin eteen, ja Minnesota Unitedin laitahyökkääjä laukoi pallon suoraan ilmasta kentän kautta maaliin.

Suomi jatkoi toisella jaksolla samalla kokoonpanolla ja piti pelin yhtä lailla kontrollissaan kuin avausjaksolla. Kun toista jaksoa oli pelattu kuutisen minuuttia, puhkoi Huuhkajat Bulgarian puolustuksen ja Pukki oli päästä nokikkain Lukovin kanssa, mutta syöttö jäi vähän vajaaksi ja jäi hänen jalkoihinsa.

Lod jatkoi hienoja tempokuljetuksiaan, ja Bozhidar Kraev joutui pysäyttämään hänet rajulla viikatetaklauksella, josta keltainen oli ansaittu. Kristiyan Malinov nappasi seuraavan keltaisen rumasta taklauksesta Glen Kamaraa kohtaan ja Spas Delev sitten rikkeestä Pukkia kohtaan.

59. minuutilla Bozhidar Kraev voitti Joona Toivion kaksinkamppailussa ja Tim Sparv kaatoi entisen seurakaverinsa Kraevin rangaistuspotkun arvoisesti. Suomen maalilla Lukas Hradecky näytti kuitenkin jälleen kerran, miksi hän on ykkösmaalivahti. Hradecky torjui hienosti Galin Ivanovin pilkun, ja Kraev laukoi paluupallon sivuverkkoon. Sparvin korttitili tuli täyteen, ja hän on sivussa ensi keskiviikon Wales-ottelusta.

67. minuutilla Bulgaria sai toisen rangaistuspotkun, kun pallo osui Paulus Arajuuren käteen. Hradecky oli lähellä torjua toisenkin pilkun, mutta Dimitar Ilievin laukaus painui alakulmaan ja Bulgaria sai kavennusmaalinsa.

Pyry Soiri ja Rasmus Schüller tulivat Sparvin ja Taylorin tilalle vaihtomiehinä.

Bulgarian vaarallisin pelaaja Kraev oli päästä keskityspalloon, mutta Nikolai Alho ehti viime hetkellä eteen ja hankki Kraeville rikkeen. Sen vaarallisempia tilanteita kotijoukkue ei saanut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: