Vampulan huippulibero seurasi liigakamppailua katsomon puolelta – Emilia Joensalon tilanne hämmästyttää - Urheilu - Satakunnan Kansa

Vampulan huippulibero seurasi liigakamppailua katsomon puolelta – Emilia Joensalon tilanne hämmästyttää

Sisuuntunut Vampula hävisi sunnuntaina. Emilia Joensalon tapaus lienee arka aihe.

Vampulan ulottuva keskitorjuja Deyshia Lofton käytti ulottuvuuttaan hyökätessään Viestin Anna Czakania vastaan peipillä. Vampulan Veera Hämäläinen (vas.) ja Iina Niemelä odottivat tilanteen ratkaisua.

15.11.2020 20:58

Mysteeri nimeltä Emilia Joensalo voimistui entisestään Huittisten sunnuntai-illassa.

Maajoukkuerinkiin noussut libero seurasi LP-Vampulan ja LP Viestin välistä kamppailua lehtereiden puolelta.

Tämä oli jo neljäs peräkkäinen liigapeli, kun Vampulan valmentaja Darko Dobreskov piti Joensalon joko vaihtopenkillä tai kokoonpanon ulkopuolella.

On selvää, että jotakin on vialla.

Mutta mitä?

Vampulan edustajat eivät suostu kommentoimaan nähtävästi arkaa asiaa millään tavalla.

Näin ei voi jatkua kovin pitkään.

Saa nähdä, miten pitkään seuraavaa liikettä pitää odottaa.

Liigajumboksi juuttuneen Vampulan ilta sisälsi myös valonpilkahduksia. Huittislaisjoukkueen peli-ilme oli huomattavasti parempi kuin viime viikonloppuna Salossa. Silloin Vampula sai Viestiltä vain 39 eräpistettä.

Nyt kentällä nähtiin sisuuntunut joukkue. Vampula teki Viestille tiukkaa vastarintaa reilut kaksi erää ja taipui lopulta lukemin 0–3 (21–25, 23–25, 18–25).

– Vaikka tiesimme Vampulan parantavan kotikentällä, meidän asenne ei ollut niin kova kuin olisin toivonut. Emme pelanneet puolivaloilla, mutta torjuntapeli oli ajoittain huolimatonta ja puolustuspeli laiskaa, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen summasi.

Vampulalla oli tähän oma osuutensa. Etenkin jenkkisentteri Deyshia Lofton (13/+10) ja Veera Hämäläinen (12/+7) olivat vedossa. Sen sijaan alkukaudesta väläytelleelle Jutta Riikoselle jäi nyt paljon parannettavaa.

– Pelimme oli paljon parempaa kuin viikko sitten, mutta tasonnosto ei riittänyt vielä näin kovan pelin voittamiseen. Edessä on paljon töitä, mutta tiedämme mitä pitää tehdä, Dobreskov summasi.

Emilia Joensalo (vas.) ei ole kuulunut LP-Vampulan kokoonpanoon jo neljään otteluun. Syy on mysteeri.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: