Karhuille tappio itse luomassaan trillerissä: ”Viimeistelyssä on parantamisen varaa” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Karhuille tappio itse luomassaan trillerissä: ”Viimeistelyssä on parantamisen varaa”

Limingan Niittomiehet haki viikon sisään vierasvoiton sekä sarjakärjestä että kakkossijalla majailevasta Karhut-nipusta.

Vertti Rautava (vas.) iski Karhuille maalin sunnuntaina.

15.11.2020 20:29

Pori

Karhujen otteista huokui sunnuntaina lievä maalinteon tuska.

Avauserä Limingan Niittomiehiä kuvasti tilannetta mainiosti, sillä maalivahtien torjunnat kirjattiin 3–9-lukemin, kun taas maalit menivät 1–2.

LNM kävi napauttamassa maalinsa suhteellisen vähistä tilanteista sillä aikaa, kun Karhut puski kerta toisensa jälkeen Niittomiesten puolustusmuuriin.

– Olimme etukäteen katsoneet, että kun maalivahti Aki Karjalainen saa pallon haltuunsa, miehiä lähtee nopeasti pystynousuun. Karjalainen pelasi hyvän ottelun, Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund arvioi.

Niittomiesten veräjänvartijan iltapuhde huipentui avausmaalista saatuun syöttöpisteeseen läpiajosta, kuten arvata saattoi.

Salibandyn Divarissa toisena majailevan porilaisjoukkueen kiri riitti lopulta 3–4 (1–2, 0–1, 2–1) -tappioon.

LNM näytti venymiskykyään toisena sunnuntaina peräkkäin, sillä isänpäivänä Niittomiesten saaliiksi jäi sarjaa johtava FBC Turku.

Karhuista maalinteossa onnistuivat Vertti Rautava, Roni Tuomela ja Eero Vanhatalo.

– Tällaisia pelejä tulee välillä, ja viimeistelyssä meillä on parantamisen varaa. LNM on todella sitoutunut joukkue, mikä näkyy varsinkin laukausten peittämisessä.

Yksi Karhujen vaikeista kohdista on viime aikoina ollut erikoistilannepelaaminen.

Sunnuntaina porilaisille tarjoutui täydellinen mahdollisuus tasoitusmaaliin, kun LNM otti kaksi samanaikaista jäähyä hieman alle kaksi minuutti ennen kolmannen erän päättymistä.

Kahden miehen ylivoimasta tuli 6–3-erikoistilanne, kun Arvid Vonk otettiin pois maaliltaan.

– Niistä täytyisi aina tehdä maali, kun käytännössä joka tilanteessa on 2–1-ylivoima. Meidän ylivoimassamme on ollut hieman hakemista vielä. Pallo pitäisi saada liikkumaan nopeammin, Nylund mietti.

Kotijoukkueen kokoonpano on viime otteluissa vaihdellut, mikä on tarkoittanut muutoksia ketjuihin, joilla kauteen lähdettiin.

Tällä kerralla sivussa olivat Tuomas Hautala, Heikki Vanhatalo ja Tuomas Puisto, kun taas Tuomela palasi takaisin vahvuuteen.

– Vieraspeli Vantaalla on ainoa, jossa meillä on ollut paras mahdollinen kokoonpano käytössämme.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: