Suzuki juhlii 20 vuoden jälkeen ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan maailmanmestaruutta - Urheilu - Satakunnan Kansa

Suzuki juhlii 20 vuoden jälkeen ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan maailmanmestaruutta

Espanjalaiskuljettaja Joan Mir liikuttui saavutuksestaan.

Joan Mir kasvatti eronsa riittävän suureksi kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa.

15.11.2020 16:47

Valencia

Suzukin espanjalaiskuljettaja Joan Mir on varmistanut ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan maailmanmestaruuden, kun hän ajoi kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa seitsemänneksi ja kasvatti eronsa jahtaajiin riittävän suureksi. Yamahan Franco Morbidelli voitti Valenciassa ajetun kilpailun ja nousi MM-sarjassa toiseksi, mutta italialainen on 29 pisteen päässä Miristä ennen viikon päästä ajettavaa päätöskilpailua.

–  En voi oikein kuvailla tunteitani. Olen taistellut tästä koko elämäni ja seurannut unelmaani. Olen todella iloinen. Tarvitsen vähän aikaa asian hahmottamiseen. Minulla ei ole sanoja, 23-vuotias yllätysmestari Mir nieleskeli liikutustaan televisiohaastattelussa.

Morbidelli taisteli voitosta Ducatin Jack Millerin kanssa, mutta taivutti lopussa australialaiskuljettajan. KTM:n espanjalainen Pol Espargaro oli kolmas.

–  Taistelin kovasti Jackin kanssa loppuun asti.  Valitettavasti menetimme maailmanmestaruuden, mutta teimme hommat erittäin hyvin, Morbidelli kiitteli talliaan.

Suzukin kuljettaja voitti kuninkuusluokan maailmanmestaruuden edellisen kerran vuonna 2000, jolloin Kenny Roberts Jr. saavutti MM-tittelin.

Mir voitti kolme vuotta sitten Moto3-luokan maailmanmestaruuden ja otti nyt ensimmäisen maailmanmestaruutensa kuninkuusluokassa. Viikko sitten hän otti luokan ensimmäisen osakilpailuvoittonsa.

Aiemmin päivällä suomalaisvetoisen Ajo Motorsportin Jorge Martin voitti Moto2-luokan kilpailun ja Raul Fernandez sijoittui kolmanneksi Moto3-luokassa. Pikkuluokissa maailmanmestaruustaistelu on vielä auki.

MM-sarja päättyy 22. marraskuuta Portugalin Portimaossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: