Hamilton Schumacherin rinnalle seitsenkertaisena mestarina: ”En olisi voinut unelmoidakaan tästä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hamilton Schumacherin rinnalle seitsenkertaisena mestarina: ”En olisi voinut unelmoidakaan tästä”

Lewis Hamilton varmisti uransa seitsemännen maailmanmestaruuden Turkissa.

Lewis Hamilton, 35, sanoo olevansa vasta alussa.

15.11.2020 15:21

Istanbul

Mercedeksen Lewis Hamilton nousi F1-legenda Michael Schumacherin rinnalle seitsenkertaisena formula ykkösten maailmanmestarina. Mestaruus varmistui kauden neljänneksi viimeisessä kisassa Turkin gp:ssä Hamiltonin ajaessa kauden 10. ja uransa 94. gp-voiton.

Aiemmat mestaruutensa Hamilton, 35, on ajanut 2008, 2014, 2015 sekä 2017–2019. Nyt mies jakaa ennätyksen, johon ei monikaan uskonut kenenkään yltävän Schumacherin jälkeen.

–  En olisi voinut unelmoidakaan tästä (uran alussa). Kaikki lapset, muistakaa, että koskaan ei kannata antaa periksi, uskokaa itseenne! Hamilton hehkutteli ratahaastattelussa.

–  Isot kiitokset tietysti kaikille tallissa ja tehtaalla, en olisi voinut tehdä tätä ilman teitä. Matkamme on ollut monumentaalinen, kiitos kun olette uskoneet minuun. Ja kiitokset luonnollisesti myös perheelleni.

Ja mihin asti Hamilton vielä yltääkään mestaruuksien määrässä?

–  Minusta tuntuu, että olen vasta alussa, Hamilton huokaisi.

–  Toivottavasti ensi vuodesta tulee parempi, Hamilton jatkoi viitaten enemmänkin globaaliin tilanteeseen niin koronaviruksen kuin ihmisoikeuksien suhteen.

Mercedeksen Valtteri Bottaksen kisa tuhriintui jo alkumutkien pyörähdykseen ja Bottas jäi lopulta 14:nneksi, sijan edellä Alfa Romeon Kimi Räikköstä.

Hamiltonin jälkeen toiseksi Turkin gp:ssä ajoi Racing Pointin Sergio Perez. Ferrarille kisa oli kauden paras Sebastian Vettelin sijoittuessa kolmanneksi ja Charles Leclercin neljänneksi. Eilen Istanbul Parkin liukkaalla radalla yllätyspaalupaikan ajanut Racing Pointin Lance Stroll oli kisassa yhdeksäs.

–  Kierros vielä, ja renkaat olisivat räjähtäneet, 58 kierroksen kisan kymmentä kierrosta lukuun ottamatta samoilla renkailla ajanut Perez naureskeli tyytyväisenä.

–  Talli teki hienoa työtä, mutta Lewis oli äärettömän vahva.

Kauden ensimmäisen palkintopallisijansa ajanut Vettel oli hänkin iloissaan.

–  Kiihkeä ja pitkä kisa, vähän yllätyksellinen, mutta olen iloinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: