IS: Pesäkarhuissa viime kesänä valmentaneen Antti Vihtkarin työsuhdekiista paisuu – Kempele syyttää pelinjohtajaa huumeiden käytöstä - Urheilu - Satakunnan Kansa

IS: Pesäkarhuissa viime kesänä valmentaneen Antti Vihtkarin työsuhdekiista paisuu – Kempele syyttää pelinjohtajaa huumeiden käytöstä

Pesäkarhut oli tietoinen Vihtkariin kohdistuneista väitteistä.

Antti Vihtkari istui torstaina Oulun käräjäoikeudessa.

12.11.2020 14:46 | Päivitetty 12.11.2020 15:05

Pori

Viime kesänä Porissa vaikuttaneen Antti Vihtkarin ja hänen entisen työnantajansa Kempeleen Kirin työsuhdekiista on edennyt Oulun käräjäoikeuteen.

Samalla esiin on tullut entistä kovempia väitteitä. Ilta-Sanomien mukaan KeKi syyttää entistä pelinjohtajaansa huumeiden käytöstä. Vihtkari kiistää syytökset. Hän on kertonut käyttäneensä voimakkaita kipulääkkeitä selkäkipuihinsa.

Kiista alkoi alun perin heinäkuussa 2019. KeKi antoi Vihtkarille potkut kymmenen ottelun tappioputken päätteeksi.

Vihtkarin tulkinnan mukaan hän ja KeKi olivat tehneet helmikuussa 2019 suullisen jatkosopimuksen, joka olisi päättynyt vuoden 2021 syyskuun lopussa. KeKi myös tiedotti Vihtkarin tehneen jatkosopimuksen.

Vihtkarille ja KeKille tuli riita siitä, millainen sopimus pelinjohtajalla oli. Vaikka Keki oli tiedottanut jatkosopimuksesta, seuran mukaan Vihtkarin sopimus oli silti voimassa vain viime vuoden syyskuun loppuun saakka ja ne velvoitteet seura on hoitanut.

Vihtkari vaatii KeKiltä syyskuun loppuun 2021 ulottuvan työsopimuksen mukaisena suorituksena 30 000 euroa sekä kahden vuoden autoetua vastaavan summan 7 200 euroa.

KeKi toi jo viime keväänä esiin väitteet Vihtkarin huumeiden ja lääkkeiden käytöstä. Seuran mukaan Vihtkari oli rikkonut työsopimustaan, eikä uutta sopimusta sen vuoksi tehty. Asian käsittely huume- ja lääkeväitteineen jatkui Oulun käräjäoikeudessa kuitenkin vasta torstaina.

Jatko Pesäkarhuissa mahdollinen

Syytösten ja oikeuskäsittelyn välisenä aikana Vihtkari toimi Porissa. Hän oli päättyneenä kesänä Pesäkarhujen B-tyttöjen sekä ykköspesisjoukkueen valmentajana ja pelinjohtajana.

– Olemme olleet koko ajan tietoisia Anttiin kohdistuneista väitteistä. Hän on alusta alkaen avannut meille tätä tapausta, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine kertoi.

– Tällä hetkellä Antti ei ole Pesäkarhujen kanssa sopimussuhteessa.

Saineen mukaan Vihtkarin jatko Porissa on mahdollista, mutta Pesäkarhut seuraa oikeuskäsittelyn etenemistä ja ratkaisua ennen omia päätöksiään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut