”Kaikki väärin”, huusi Ranskan suurin urheilulehti - Urheilu - Satakunnan Kansa

”Kaikki väärin”, huusi Ranskan suurin urheilulehti Huuhkajien voiton jälkeen

Ranskalaismedia ei löytänyt mitään hyvää Ranskan jalkapallomaajoukkueen esityksestä Suomea vastaan.

Suomi juhli Pariisissa kaikkien yllätykseksi.

12.11.2020 8:49

Ranskalaismedia antoi täyslaidallisen kritiikkiä Ranskan jalkapallomaajoukkueen esityksestä Suomea vastaan keskiviikkoillan maaottelussa. Maan suurin urheilulehti L’Équipe räväytti kanteensa otsikon: ”Kaikki väärin.”

Suomi haki Ranskasta 2–0-voiton Pariisissa. L’Équipen ottelujutussa nostettiin erikseen esille Moussa Sissokon ja Oliver Giroud’n esitykset, ja lehti totesi: ”Ilta, joka on syytä unohtaa.” Sissokon pallonmenetyksestä Marcus Forss teki Suomen avausmaalin, ja Giroud kunnostautui maalipaikkojen tuhlaamisessa.

Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps ei ottelun jälkeen selitellyt lopputulosta sen kummemmin. L’Équipen mukaan Deschamps totesi, että Ranska sai kunnon läpsäisyn.

– Tulos oli looginen. Saimme hyvän oppitunnin.

L’Équipe epäili myös, että Ranska aliarvioi vastustajan. Deschamps ei suoraan kiistänyt sitä, mutta hänen mukaansa se ei selitä kokonaan lopputulosta.

– Vastustaja pelasi enemmän kuin ystävyysottelua, Deschamps sanoi.

Sanomalehti Le Monde muistutti, että Ranska oli edellisen kerran hävinnyt kotikentällään maaottelun yli kaksi ja puoli vuotta sitten. 23. maaliskuuta 2018 Kolumbia voitti ”siniset” maalein 3–2.

– Voi olla maailmanmestari eikä pysty voittamaan Suomea, rankinglistan 55. maata, joka pelaa ilman tärkeimpiä pelaajiaan, Le Monde hämmästeli.

Le Monde myös totesi, että voitolla Suomi osoitti kehittyneensä, sillä kahdeksan aiempaa maiden välistä maaottelua olivat päätyneet Ranskan voittoon. Le Monde jaksoi kuitenkin uskoa, että ensi kesän EM-kisoissa, joihin Suomikin osallistuu, Ranska on yksi suosikeista.

Jalkapallolehti France Football, joka myös vastaa Kultaisen pallon jakamisesta, kuittaa Ranskan esityksen tylysti: sininen mitättömyys.

France Football toteaa, että poissaolojen (kuten Kylian Mbappé) taakse ei pidä mennä, sillä myös Suomi pelasi pääosin kakkosmiehistöllään.

– Ranska sai asenneoppitunnin, lehti toteaa.

France Football nosti ottelun ykköspelaajaksi hienon maalin tehneen Onni Valakarin.

– Hänen otteissaan oli tyylikkyyttä, lehti ihaili.

Vastaavasti ottelun epäonnistujaksi France Football nimesi Manchester Unitedin Paul Pogban. Lehti kuvasi Pogban esitystä löysäksi.

– Hänen itseluottamus on kateissa, kuten on nähty viime aikoina Punaisten paholaisten (Manchester Unitedin) otteluissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut