Porissa ensi vuonna 21 totoravipäivää - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porissa ensi vuonna 21 totoravipäivää

Lähdön kaksi voittajaksi juoksi Eyes On Alley rattaillaan Esa Ylilammi.

11.11.2020 16:15

Pori

Äskettäin vahvistetun ensi vuoden kilpailukalenterin mukaan Porin raviradalla ravataan ensi vuonna 21 totoravipäivää, kun kuluvana vuonna ravataan 22 ravit.

Perinteiset Kultaloimiravit pidetään huhtikuun 24. päivänä ja St. Leger lokakuun 23. päivänä.

Lisäksi Toto75-ravit pidetään helmikuun 13. päivänä. Neljä vuotta sitten uudelleen henkiin herätetty lämminveristen Suurmestaruus-ajo ajetaan torstaina heinäkuun 15. päivänä.

Kolmen Toto76-päivän lisäksi Porissa on ensi vuonna Toto5- ja Toto4-ravien lisäksi kaksi kertaa maanantaisin kahdella radalla ajettavat Magic Monday -ravit helmikuussa.

Kokemäen raviradalla on ensi vuonna kolme totoravitapahtumaa. Juhannuksena ravataan sekä lauantaina että sunnuntaina. Kokemäen ravikausi alkaa lauantaina toukokuun 22. päivänä saunaraveilla, joissa kilpailevat ainoastaan suomenhevoset. Päälähtö on perinteinen Vilperi-ajo.

Ensi vuonna Suomessa ravataan totalisaattoriravien merkeissä 474 kertaa. Vähennystä kuluvaan vuoteen on 36 ravipäivää. Eniten ravileikkuri koskee maamme päärataa Vermoa, missä vähennys on viisi ravipäivää.

– Käytännön tasolla ensi vuoden kilpailukalenteriin ei tullut suuria muutoksia, kun tutut kilpailukonseptit säilyvät ja niitä päästään kehittämään entisestään, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

– Kilpailupäivien määrä vähenee hiukan, mutta tällä pyritään tehostamaan ravien kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ajankohtaisesti sekä alueellisesti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut