Päivän vetovihje: Oulussa odotuksia enemmän maaleja - Urheilu - Satakunnan Kansa

Päivän vetovihje: Oulussa odotuksia enemmän maaleja

29.9.2016 15:08

Torstain parhaalta pitkävetohaulta vaikuttaa runsasmaalisuuskokeilu Liigan Kärpät–HPK-peliin. Veikkaus on arvioinut ottelun vähämaaliseksi. Itse en välttämättä allekirjoita tuota näkemystä.

Kärpät on toistaiseksi saanut viidessä ottelussaan tehtyä vain kymmenen maalia. Maalimäärä ei kuitenkaan täysin korreloi joukkueen luomien hyvien maalipaikkojen kanssa. Osittain Kärpät on kärsinyt epäonnestakin.

Vaikka osa vähämaalisuudesta selittyykin huonolla tuurilla, on maalinteon vaikeus itseään ruokkiva tauti, eikä joukkueen itseluottamus tällä hetkellä varmastikaan ole huipussaan. Toisaalta viimekertainen kotipeli Ässiä vastaan (4–0) antoi selviä viitteitä paremmasta.

Kun en pidä HPK:takaan mitenkään poikkeuksellisen vähämaalisena joukkueena, näen tässä ottelussa molemmilla joukkueilla kertoimia enemmän maalintekopotentiaalia. Yli 4,5 maalia on pelikelpoinen kertoimella 1,93 arviolla 53 prosenttia. Rohkeimmat voivat kokeilla jopa yhtä maalia ylempää linjaa (kohde 1826) kertoimella 2,90 (35 prosenttia).

2541 Kärpät–HPK, yli 4,5 maalia (kerroin 1,93)

Veikkauksen Pitkävetoon

”Veikkaus osallistuu sivuston sisällöntuottamiseen toimittamalla mm. tiedot pelikohteista Alma Medialle. Vihjeiden sisältöön Veikkauksella ei ole roolia.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: