HUH! – Näin lähtee huippuvoimistelijoiden kannustus Islannille - Urheilu - Satakunnan Kansa

HUH! – Näin lähtee huippuvoimistelijoiden kannustus Islannille

3.7.2016 20:11

Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes on paitsi ensimmäinen suomalainen miesvoimistelija olympiakisoissa 44 vuoteen, syntynyt Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. Vaikka Riossa kilpaileva telinevoimistelija asuikin Islannissa valmentajaisänsä Matin töiden vuoksi vain 10 kuukautta, tämä ei ole estänyt sittemmin suomalaistunutta Kirmestä fanittamasta synnyinmaataan.

Kirmes seuraa erittäin ahkerasti telinevoimistelun lisäksi jalkapalloa ja jääkiekon NHL-sarjaa. Jalkapallon EM-kisoissa kannustus on kohdistunut Islantiin, joka kaatoi sensaatiomaisesti Englannin kisojen neljännesvälierässä.

- Joukkuehenki kasvaa koko ajan ja Islanti pärjää. Se on erittäin siistiä, Kirmes hehkuttaa.

20-vuotias voimistelija on seurannut tyylilleen uskollisesti hymy huulillaan, kuinka Islannin fanit ovat olleet maansa takana sekä kotimaassa että paikan päällä Ranskassa.

- Just näin pitääkin olla, että koko kansa kannustaa.

Kirmes odottaa suurella mielenkiinnolla myös sunnuntai-illan herkkupalaa Islanti–Ranska. Puolivälieräanalyysin kuulet alla olevalta videolta. Uskooko Kirmes synnyinmaansa mahdollisuuksiin?

Kirmes johdattaa myös yhdessä leireilevät Espoon Telinetaiturien ja Tampereen Sisun voimistelijat Islannin tutuksi tekemään hurjaan kannustushuutoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: