Fanin mielestä Islannin upeus EM-kisoissa tiivistyy yhteen pieneen hetkeen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Fanin mielestä Islannin upeus EM-kisoissa tiivistyy yhteen pieneen hetkeen

3.7.2016 17:53

Tampereella asuvan Hreggviður Sveinsson Blöndalin mielestä Islannin upeus EM-kisoissa tiivistyy yhteen pieneen hetkeen: kapteeni Aron Gunnarssonin reaktioon, kun hän Englanti-ottelun ratkaisuhetkillä hukkasi kompurointiinsa erinomaisen maalintekopaikan.

- Gunnarsson vain hymyili kameralle ja nauroi. Se oli kaunis, kultainen hetki. Siihen kiteytyi Islannin joukkueen henki.

Ryhmä muskettisotureita

Suomeen vuonna 2004 Muumien ja Aki Kaurismäen elokuvien perässä muuttaneen Blöndalin, 39, mukaan Islannin aseet ovat asenne, iloisuus ja kova työnteko. Islanti on kuin ryhmä muskettisotureita.

- Meillä ei ole yhtä tähtipelaajaa. Pelaajat taistelevat yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. On ollut upea nähdä joukkueen pelaavan niin suurella sydämellä.

Blöndalin mukaan joukkue heijastelee hyvin sitä, millaisia islantilaiset yleisesti ottaen ovat.

- Jos täytyy yleistää, niin islantilaiset ovat ahkeria ja optimistisia. He tarttuvat toimeen hymyssä suin. Teillä suomalaisilla on sisunne, meillä islantilaisilla on... niin, en tiedä miksi sitä kutsuisin, mutta joka tapauksessa se toimii.

Sankareita jo nyt

Ranska-ottelun lopputuloksesta Blöndalilla on varma tieto.

- Me voitamme. Miksi emme voittaisi?

No, ranskalaisten takia?

- Niin... on heilläkin omat mahdollisuutensa. Mutta tilastollisesti emme ole juurikaan heitä huonompia. Heillä on upeita pelaajia, mutta niin on meilläkin.

- Kävi miten kävi, pelaajamme palaavat kotiin sankareina ja Islanti tullaan muistamaan kisojen suurimpana menestystarinana.

Jalkapallon EM-kisojen puolivälieräottelu Ranska–Islanti sunnuntaina 3.7. kello 22. TV2, Areena ja Puhe lähettävät ottelun suorana.

144

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asuu 144 Islannin kansalaista.

10

Heistä kymmenen asuu Pirkanmaalla.

80

Suomessa asuu 80 henkilöä, joilla on Islannin kaksoiskansalaisuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: