Espanjalla kulkee, jopa riitapukarit ovat nyt kavereita - Urheilu - Satakunnan Kansa

Espanjalla kulkee, jopa riitapukarit ovat nyt kavereita

17.6.2016 23:58

Jos he eivät osaa käyttäytyä, lähetän heidät kotiin. Näin totesi Espanjan päävalmentaja Vicente Del Bosque ennen edellisiä EM-kisoja.

Uhkausta ei tarvinnut toteuttaa. He osasivat käyttäytyä ja Espanja voitti mestaruuden.

He ovat Sergio Ramos ja Gerard Pique, erilainen topparipari. Vähän kuin jalkapallon Fetisov ja Kasatonov.

Perjantaina Nizzassa kaksikko puolusti taas yhdessä Espanjan värejä, vaikka heidän huonot välinsä ovat olleet julkinen salaisuus jo vuosia. Viime EM-turnauksen alla espanjalaismedia uutisoi pelaajien pitävän mykkäkoulua.

Jotta ymmärtää Ramosia ja Piqueta, pitää ymmärtää koko Espanjaa. Sisäpoliittiset jännitteet ovat sysänneet kaksikon eri puolille. Ramos edustaa Espanjaa ja Real Madridia, Pique Kataloniaa ja FC Barcelonaa. Se on sovittamaton yhtälö.

Etenkin, kun Pique on flirttaillut Katalonian itsenäisyyden kanssa.

- Barcelonan joukkue on loistava tapa kertoa maailmalle Kataloniasta, Pique on todennut.

Samaan aikaan mies on tehnyt pilkkaa Real Madridista ja sen pelaajista. Alvaro Arbeloa sai Piquelta lempinimen ”Keila”. Ei kovin kivasti sanottu entisestä maajoukkuekaverista.

Ramosin mielestä Piquen pitäisi säilyttää kunnioitus muita kohtaan ja lopettaa typeryydet.

- Meidän pitäisi käyttäytyä yhtä arvokkaasti kuin Iker Casillas ja Xavi, Ramos neuvoi.

Monet Espanjan maajoukkueen kannattajat ovat samaa mieltä. Pique onkin joutunut kuuntelemaan vihellyksiä ja buuauksia useissa Espanjan otteluissa, omilta faneiltaan.

Hieman yllättäen juuri Ramos on puuttunut tilanteeseen ja pyytänyt kannattajia lopettamaan mielenilmaukset Piqueta kohtaan. Hän tietää, ettei vastakkainasettelu voi enää syventyä.

Hollanti järkytti

Ramosin ja Piquen yhteinen taival arvokisoissa alkoi vuoden 2010 kultaisesta MM-turnauksesta. Tuolloin Piquen toppariparina pelasi seurakaveri Carles Puyol ja Ramos sauhusi oikealla laidalla.

EM-finaalissa 2012 Pique ja Ramos loistivat toppariparina, kun Espanja löylytti Italian 4–0. Kaksikon johtama puolustus päästi vain yhden maalin koko kisoissa.

Brasilian MM-pelit lähtivät käyntiin karmealla 1–5-tappiolla Hollannille. Ramosin ja Piquen loisto oli tipotiessään puolustuksen ytimessä. He suorastaan nolasivat itsensä avausottelussa, eikä Pique pelannut enää minuuttiakaan.

Nyt Espanjalla ja erikoisella toppariparilla on uusi mahdollisuus. Tällä kertaa alku oli mahtava. Espanja piti nollan ja Pique puski voittomaalin Tshekkiä vastaan. Ramos tuuletti osumaa hyppäämällä sankarin selkään.

Orastava ystävyys sinetöitiin, kun pelaajat alkoivat seurata toisiaan twitterissä.

Turkkia vastaan Ramos oli ensimmäisenä kyselemässä Piquen vointia, kun tämä sai tällin reiteensä. Ramos tarjosi kättään ja veti Piquen ylös nurmelta.

Perjantaina topparipari saattoi keskittyä ihailemaan hienoa hyökkäyspeliä. Lopussa espanjalaisfanit huusivat jopa Piquen nimeä, johon hän vastasi kädenheilautuksella.

Näyttää siltä, että asiat ovat nyt mallillaan. Se lupaa hyvää koko Espanjan joukkueelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: