Päivän vetovihje: Vähämaalisuus vääntää kertoimia - Urheilu - Satakunnan Kansa

Päivän vetovihje: Vähämaalisuus vääntää kertoimia

17.6.2016 15:08

Perjantain paras pitkävetohaku löytyy jalkapallon EM-kisojen ottelusta Tshekki–Kroatia.

Alkukisojen vähämaalisuus (14/18 pelistä on päätynyt alle 2,5 maalin) on alkanut näkyä otteluiden maalimääräkertoimien liikana vääntymisenä vähämaalisuuksien suuntaan.

Tshekin ja Kroatian kohtaamisessa oikeastaan kaikki maalimääriin liittyvät kertoimet ovat nyt liikaa kallellaan vähämaaliseen suuntaan.

Turnausten avausottelut (ja erityisesti nyt uudella sarjasysteemillä) ovat perinteisesti kisojen varovaisinta jalkapalloa. Toisesta kierroksesta eteenpäin joukkueet sekä saavat hyökkäyspään itseluottamusta että ovat sarjatilanteista johtuen enemmän pakotettuja aktivoimaan peliään. Tämä on näkynyt ennen ja tulee näkymään myös tässä turnauksessa maalimäärien runsastumisena lohkojen jäljellä olevissa peleissä.

Pelitavoiltaan sen paremmin Tshekki kuin Kroatiakaan eivät ole erityisen vähämaalisia. Tässä ottelussa Tshekki on lisäksi jossain vaiheessa pakotettu hakemaan ratkaisua hävittyään avausottelunsa. Myös tällä on peliä avaava vaikutus. Parhaalta ”runsasmaalisuushaulta” tähän peliin tuntuu kohteen 2252 vaihtoehto, että molemmat joukkueet tekevät maalin.

2252 Tshekki–Kroatia, molemmat joukkueet tekevät maalin (kerroin 2,05)

Veikkauksen Pitkävetoon

”Veikkaus osallistuu sivuston sisällöntuottamiseen toimittamalla mm. tiedot pelikohteista Alma Medialle. Vihjeiden sisältöön Veikkauksella ei ole roolia.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: