Edes tästä ei mennyt sisään – Puolalle tarjottiin sauma yllätykseen - Urheilu - Satakunnan Kansa

Edes tästä ei mennyt sisään – Puolalle tarjottiin sauma yllätykseen

17.6.2016 16:04

Saksa ja Puola pelasivat maalittoman tasapelin jalkapallon EM-kisojen C-lohkon kamppailussa. Panoksena oli käytännössä lohkovoitto, sillä molemmat voittivat avausottelunsa.

Ottelu oli samalla kisojen ensimmäinen kamppailu, jossa ei tehty maaliakaan.

Tasapeli tarkoittaa sitä, että kärkisijat ratkaistaan vasta viimeisellä kierroksella. Saksalla ja Puolalla on neljä pistettä, Pohjois-Irlannilla kolme ja Ukrainalla nolla.

Vaikka Saksa oli ottelussa selkeä suosikki, täysin puskista tasapeli ei tullut. Puola voitti Saksan EM-karsinnoissa kotikentällään.

Puola tuhlaili

Puolan Arkadiusz Milik sai loistavan paikan viedä joukkueensa johtoon heti toisen jakson alussa. Ajaxia edustava hyökkääjä pääsi puskemaan aivan maalin edestä, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon ja peliväline pomppi niukasti maalin ohi.

Vajaan tunnin kohdalla Milikin vapaapotku viuhui vain hieman ohi Saksan maalin. Heti perään Robert Lewandowski hätyytteli Saksan maalia, mutta Jerome Boateng ehätti viime hetkellä venyttämään jalkansa väliin ja estämään maaliaikeet. Hieman myöhemmin Milikille pedattiin paikka rangaistusalueen keskellä, mutta tämä potkaisi pallosta ohi.

Robert Lewandowski ei onnstunut maalinteossa.

Lewandowski iski karsinnoissa peräti 13 maalia, mikä oli eniten kaikista pelaajista. Milik heilutti maaliverkkoja kuudesti, mutta molempien ruuti oli märkää nyt Saksaa vastaan.

Saksa hallitsi pallollista peliä, mutta sillä oli vaikeuksia murtautua kunnon tekopaikkoihin. Puola ei lopulta laukonut kertaakaan kohti Saksan maalia.

Kuka vie lohkon?

C-lohkon päätöskierroksella Saksa kohtaa Pohjois-Irlannin, ja Puola Ukrainan. Lohkon voittaja kohtaa yhden lohkokolmosista. Lohkon toinen kohtaa A-lohkon kakkosen, joka lienee Sveitsi.

Lohkon päätöskierros pelataan ensi tiistaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: