Lauantain vetovihje: Suomen taktiikan onnistuminen ei ole saletissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Lauantain vetovihje: Suomen taktiikan onnistuminen ei ole saletissa

20.5.2016 21:19

Lauantain parhaat pitkävetohaut löytyvät jääkiekon MM-kisoista.

Suomi–Venäjä-ottelussa pääsee pelaamaan sekä Suomea että Suomen maalivahti Mikko Koskista vastaan.

Veikkaus on 1-x-2-kertoimissaan osannut asettaa Venäjän suunnilleen oikean suuruiseksi suosikiksi, mutta maalimäärävetojen puolella yhtiö on liikaa Suomen taktiikan ja maalivahtipelaamisen onnistumisen kelkassa tarjoamalla etenkin Venäjän runsasmaalisuuksille liian suuria kertoimia.

Maalivahti Koskisen asema on vaihdellut jopa melko huvittavasti näissä kisoissa. Ensin mieheen ei luottanut kuin Suomen päävalmentaja Kari Jalonen ja sitten yhden tuloksellisesti hyvän Kanada-pelin jälkeen (jossa Kanadan todellinen voitonnälkä jää vahvasti kysymysmerkin alle) kaikilta tuntuu unohtuneen Koskisen taipumus ailahteluun.

Koskinen voi nyt kisojen kovimmassa paikassa aivan hyvin pelata hyvänkin ottelun, mutta vastaavasti aivan hyvin juuri nyt voi tulla se hieman heikompikin päivä. Venäjää vastaan jälkimmäinen maksaa varmuudella kovaa hintaa.

Kokonaisuudessaankin Suomen taktiikka nojaa puolustuksen pitävyyteen ja hyökkäyspelaamisen opportunismiin. Venäjää vastaan nähty kiekollinen peli ei riitä pelin hallintaan, vaan luvassa lienee aika paljon Kanada pelin alun näköistä puolustus/selviytymistaistelua. Toki Suomi voi siitäkin Venäjän paineiden takia selviytyä, mutta annetuilla kertoimilla tuon skenaarion haastaa melko mielellään.

Parhaat haut ovat Venäjän yli 2,5 maalia kertoimella 1,83 (kohde 918) sekä Venäjän yli 3,5 maalia kertoimella 3,15 (kohde 919). NHL:ssa voi edelleen ottaa San Josen lopullista voittoa St. Louisista (kohde 933, kerroin 1,63).

Jalkapalloilujen paras tapaus on kohteen 438 kotijoukkue KuPS markkinoiden kärkikertoimella. Vaikka SJK:n peli on hieman parantunut, ei joukkue vieläkään millään lailla vakuuta. KuPS sen sijaan on viimeisissään ollut jo oikeasti hyvä. En näe millään SJK:ta tässä vieraissa niin selkeänä suosikkina kuin Veikkaus tekee. Uskon KuPS:n 3,05-kertoimessa olevan jopa pudotuspainetta.

Toinen hyvä jalkapallohaku on kohteen 986 tasoituksellinen KPV kertoimella 1,83. Edes KPVn suora voitto ei olisi niin suuri yllätys kuin Veikkaus uskoo (kohde 985, kerroin 3,75).

438 KuPS - SJK 1 (kerroin 3,05)

738 Suomi – Venäjä, yli 4,5 maalia (kerroin 1,70)

918 Suomi – Venäjä, Venäjä yli 2,5 maalia (kerroin 1,83)

919 Suomi – Venäjä, Venäjä yli 3,5 maalia (kerroin 3,15)

986 FF Jaro - KPV+1 2 (kerroin 1,83)

Veikkauksen Pitkävetoon ”Veikkaus osallistuu sivuston sisällöntuottamiseen toimittamalla mm. tiedot pelikohteista Alma Medialle. Vihjeiden sisältöön Veikkauksella ei ole roolia.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: