Ponutella palasi voittokantaan Porissa – ”Tamma on vähän huono ohittamaan viimeistä” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Ponutella palasi voittokantaan Porissa – ”Tamma on vähän huono ohittamaan viimeistä”

Ari Moilasen ohjastama porilaistamma Ponutella kiri niukkaan voittoon ohi Seppo Markkulan ohjastamasta Tementikosta.

18.1.2020 11:00

Pitkään hyvässä kunnossa kilpaillut Ponutella palasi voittokantaan Porin ravien viidennessä lähdössä.

Ari Moilasen ohjastama Jouni Miettisen omistama-valmentama 8-vuotias tamma ravasi toisessa ulkoparissa, josta kiri niukkaan voittoon ohi Seppo Markkulan ohjastamasta Tementikosta.

Miettisen toinen valmennettava Råger sijoittui kolmanneksi.

– Juoksu meni tosi hyvin, kun saatiin toisella radalla hyvä selkäjuoksu. Voitto meni lopulta tiukaksi, kun tamma on vähän huono ohittamaan viimeistä, Moilanen totesi.

Edellisen kerran Ponutella voitti Porissa marraskuun alussa. Kakkossijoja se on ravannut neljä kuuteen edelliseen starttiin.

Toto4-pelin avauskohteessa nähtiin pientä dramatiikkaa, kun suursuosikki Olli Koivusen ohjastama Prada Nights oli vielä takasuoran lopussa pitävältä näyttäneessä pussissa.

Kärjessä ravannut kakkossuosikki Baron Box ravasi selvässä johdossa. Prada Nights pääsi vapaalle radalle viimeisessä kurvissa ja kehitti voittoon johtaneen kirin.

– Ajoin liian pitkään toisen selässä ja jäin pahaan pussiin. Viimeisessä kurvissa näytti siltä, että voittoon ei ole mitään asiaa. Voitto tuli tuurilla, kun kärkihevonen haparoi loppusuoralla, Koivunen aprikoi.

Toto4-peli kulki ykkössuosikkien tahtiin, minkä myötä voitto-osuus jäi runsaaseen kolmeen euroon. Ponutellan ja Prada Nightsin lisäksi voittajia olivat Seppo Markkulan ohjastama Oilshek ja Olli Koivusen Callela Einstein.

Ravien ylivoimaisin voitto nähtiin ensimmäisessä lähdössä, jonka voitti lähes sadan metrin erolla kanssakilpailijoihinsa Tapio Perttusen ohjastama ja valmentama 6-vuotias orimattilalaistamma Saran Samba.

Laihialaisen Hietasen perheen juhlaa nähtiin kolmannessa lähdössä, kun voittoon kiri Hannu Hietasen ohjastama Huima Hermanni.

Kakkosena maalipaalun ohitti Hannun isän 74-vuotiaan Markun ohjastama Hotlinki. Lähtöä johti loppusuoralle asti Hannu Torvisen ohjastama Voima-Simo, mutta laukka pilasi porilaisruunan kilpailun.

Toisen voiton Jouni Miettisen valmennustalliin toi kahdeksannen lähdön voittanut Esa Holopaisen käskyttämä Aika-Valtti.

Voitto oli 6-vuotialle orille neljäs putkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut