Neuville rimpuilee yhä rallin mestaruustaistossa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Neuville rimpuilee yhä rallin mestaruustaistossa – Latvala viidentenä Kataloniassa

MM-tittelia jahtaava Ott Tänak tykitti lauantaina yhä lähemmäs kärkeä.

Thierry Neuville tekee kaikkensa pysyäkseen mestaruustaistossa.

26.10.2019 20:52

Hyundain Thierry Neuville elättelee vielä ohuita maailmanmestaruushaaveita Katalonian rallissa. Neuville johtaa Espanjan MM-kisaa lauantain jälkeen reilun 20 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Dani Sordoa.

MM-sarjaa johtava Toyotan Ott Tänak tosin nousi lauantain aikana niin ikään Hyundailla ajavan Sebastien Loebin ohi kolmanneksi, eikä Sordoonkaan ole matkaa kuin 3,1 sekuntia. Belgialainen toivoo apuja tallikavereiltaan, sillä toinen sija lähes sinetöisi Tänakin mestaruuden.

–  Minä olen itse tehnyt oman työni tähän mennessä. Tiimikaverini ovat myös tehneet kaikkensa, mutta Ott ajaa kovaa. Yritetään viedä homma huomenna loppuun asti, Neuville summasi.

–  Kisan jälkeen voidaan laskea, paljonko Ott saa pisteitä. Pitää muistaa, että myös Sebastien ja Dani ovat sunnuntain pätkillä myös nopeita. Turha minun on liikaa niitä pisteitä laskea. Jos Ott hoitaa oman hommansa, niin ei minulla ole sittenmitään tehtävissä, 41 pistettä Tänakia perässä oleva Neuville jatkoi.

Toisena ajopäivänä neljällä erikoiskokeella pohja-ajan kaasutellut Tänak oli vielä lauantai-iltana erittäin tyyni, vaikka uran ensimmäinen mestaruus on nyt todella lähellä.

–  Pystyin rentoutumaan vähitellen. Aamulla ei ollut helppoa, sillä minun oli pakko puskea täysillä. Sitä on vaikea tehdä, jos luotto ei ole tapissa. Itseluottamukseni kasvoi kuitenkin koko ajan, Tänak totesi.

Latvala: Muutama notkahdus

Toyotan Jari-Matti Latvala on kisassa parhaana suomalaisena viidentenä. Myös Latvala elätteli toiveita Hyundai-kuskien saavuttamisesta, mutta toisin kävi.

Merkkimestaruuskamppailussa Hyundai on korjaamassa potin, sillä Latvalan tallikaveri Kris Meeke keskeytti lauantaiaamuna.

–  Olisi tosi hyvä juttu, jos Ott saisi Hyundait kiinni ja pysyisi heidän edellään. Se tekisi hyvää valmistajien MM-sarjalle. Minä en heitä saavuttanut normaalilla ajolla, eikä se onnistu huomennakaan, sillä matka loppuu kesken, Latvala tunnusti

–  Olen kuitenkin ihan tyytyväinen päivääni, sillä ajoimme lähes koko ajan kärjen vauhtia. Muutama notkahdus siellä tuli. Ihan en pystynyt ajamaan tarpeeksi tasaisesti, 46,8 sekuntia kärkeä perässä oleva Latvala jatkoi.

Fordin Teemu Suninen on rallissa seitsemäntenä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: