Muhiiko Atletico Madridin ja Liverpoolin ottelussa mahdollinen kokoonpanoyllätys – madridilaisten hyökkäystähdet sittenkin pelikunnossa? - Urheilu - Satakunnan Kansa

Muhiiko Atletico Madridin ja Liverpoolin ottelussa mahdollinen kokoonpanoyllätys – madridilaisten hyökkäystähdet sittenkin pelikunnossa?

Atletico Madridin mangeri Diego Simeone pystyy lataamaan yksittäisiin otteluihin odotettua enemmän.

18.2.2020 16:26

Illan se mielenkiintoisempi Mestarien liigan kamppailu käydään Madridissa, missä Atletico pystyy onnistuessaan hyvinkin haastamaan Valioliigaa hallinnoinen Liverpoolin.

Päivän kiinnostavin peli

Atletico Madrid – Liverpool-ottelun lähtökohtien mielenkiintoisin pointti on se, millaisen hyökkäyskaluston loukkaantumisista kärsinyt kotijoukkue lopulta kentälle saa.

Atleticon hyökkäyspelaaminen on La Ligassa ollut vaisua jo pidempään, ja syykin on selvä: joukkueen hyökkäyksen kärkipelaajat Diego Costa ja João Félix ovat olleet molemmat viime aikoina poissa kokoonpanosta. Costa jo pitempäänkin.

Kun myös laitanousuillaan ja keskityksillään uhkaa luomaan pystyvä Kieran Trippier on puuttunut, Atleticon hyökkäys on jäänyt kovin hampaattomaksi.

Oletus tähän peliin oli aikaisemmin, että koko kolmikko ja lisäksi vielä hyökkääjää Alvaro Morata olisivat poissa. Ainahan näihin ääritärkeisiin otteluihin tapahtuu "ihmeparantumisia", ja viimeisten tietojen mukaan vain Trippierin puuttuminen olisi varmaa.

Lopullinen varmuus pelaavasta kokoonpanosta saadaan vasta lähempänä ottelua alkua.

Mikäli Atletico saisi hyökkäyspelaamisensa tueksi parikin näistä pelaajista, sillä olisi kotonaan paljonkin kerrointaan paremmat mahdollisuudet haastaa Liverpool.

Vaikka Atletico Madridin pelaaminen La Ligassa onkin keskimäärin ollut vaisua, kannattaa joukkueesta muistaa ennen kaikkea se, että managerinsa Diego Simeonen alaisuudessa se pystyy juuri tämän luonteisiin yksittäisiin Cup-otteluihin lataamaan ja parantamaankin odotettua enemmän.

Liverpool pääsee tähän peliin siinä mielessä hyvistä asetelmista, että sen miehistö on käytännössä tärkeimmiltä osiltaan terve.

Ottelun tarkkoja voimasuhteita on lähes mahdotonta arvioida ennen lopullisten kokoonpanojen julkaisua, mutta itse olisin tässä valmis hieman ennakoimaan Atleticolla positiivisia kokoonpanouutisia ja ottamaan vähän riskiä sen suuntaan.

Vihjeen kirjoitushetkellä (kohde 498) Atleticon suorasta voitosta saa kertoimen 3,50.

Jos sen kokoonpanoon tuleekin "yllättäviä" vahvistuksia ennen peliä, kerroin pudonnee. Otetaan tuota jo nyt riskillä pelin seurantavetoon.

Ottelu alkaa kello 22.00.

Päivän paras vetovihje

Tiistain parhaat pitkävetovalinnat löytyvät KHL:n Lokomotiv–Vitjaz-ottelusta. Tässä, kuten eilisessä SKA–Admiral-ottelussa, monet eri kotijoukkueen menestykset ovat ainakin rajatapauksia – mahdollisesti jopa ylikertoimia.

Lokomotiv on joukkueista tällä hetkellä paitsi luokaltaan selvästi parempi myös paremmassa pelillisessä vireessä.

Kotietu on suuri, ja lisäksi Vitjazin viiden päivän pelitauosta kuuluu laskea sille pelituntumahaittaa.

Mielenkiintoisia tapauksia ovat Lokomotivin yli 2,5 ja yli 3,5 maalia, Vitjazin alle 1,5 maalia sekä jopa myös tasoituksellinen Lokomotiv.

Vihjeeksi nostan kuitenkin tällä kertaa Lokomotivin suoran 60 minuutin voiton kohteesta 6550, vaikkei Veikkauksen 1,55-tarjous tässä nyt mitään markkinan kärkeä edustakaan.

Ottelu alkaa kello 18.00.

Päivän pelit: Ei pelejä.

Päivän pelien vuoden kokonaissaldo: 18/22/154 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: