Surkea suomalaispäivä Walesissa! Esapekka Lappi lipsautti ensin ojaan, Jari-Matti Latvala kaatoi heti perään oman autonsa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Surkea suomalaispäivä Walesissa! Esapekka Lappi lipsautti ojaan, Jari-Matti Latvala ajoi rajusti ulos – katso dramaattiset kuvat

Walesin MM-rallin perjantaipäivä etenee todella tasaisena.

Esapekka Lappi lipsautti perjantai-iltapäivän ensimmäisellä erikoiskokeella Citroëninsa ojaan.­

4.10.2019 18:06

MM-rallikauden kolmanneksi viimeisen osakilpailun kärjessä on seitsemän erikoiskokeen jälkeen Toyotan Kris Meeke, joka on johtanut rallia torstai-illan avauserikoiskokeelta alkaen.

Taistelu kärjessä on todella tiukkaa, sillä kauden 2019 MM-tittelistä taistelevat kolme kuljettajaa ovat kaikki alle 10 sekunnin päässä Meekestä: Citroënin Sébastien Ogier 2,5 sekunnin, Hyundain Thierry Neuville 6,4 sekunnin ja Toyotan Ott Tänak 7,7 sekunnin päässä.

Suomalaisittain perjantai-iltapäivä on alkanut likimain surkeimmalla mahdollisella tavalla.

Ensin Citroënin Esapekka Lappi pysähtyi kuudennella erikoiskokeella muutaman sadan metrin päähän ek:n lähdöstä, kun hänen autonsa liukui keula edellä ulos tieltä. Lappi ja kartanlukija Janne Ferm eivät saaneet palautettua autoa tielle, joten heidän osaltaan taistelu kärkisijoista on ohi.

Toyotan Jari-Matti Latvala puolestaan osui kuudennella erikoiskokeella kiveen ja putosi kokonaistilanteessa kolmossijalta viidenneksi, ja seitsemännellä ek:lla Latvala kaatoi autonsa hieman ennen ek:n puoliväliä.

Latvalan ulosajo oli varsin kova tärsky, ja erikoiskoe keskeytettiin sen johdosta. Kyseessä on vain varotoimenpide, sillä Latvalan kartanlukija Miikka Anttila viestitti WRC All Live -lähetyksen kuviin peukalollaan, että molemmat heistä ovat fyysisesti kunnossa. Alla olevat dramaattiset kuvat kuitenkin osoittavat, että ainakin Latvalalle ulosajo oli iso henkinen kolaus.

Ulosajopaikka on sama, jossa M-Sportin Elfyn Evans koki aamulla oman läheltä piti -tilanteensa. Latvalan auto tuli hypyn jälkeen alas huonolla linjalla ja liukui mutkan ulkoreunan penkkaan, josta se pyöri mutkan sisäreunaan ja jäi nojaamaan puuhun.

Evansin tallikaveri Teemu Suninen on seitsemän ek:n jälkeen paras suomalainen. Hän oli ek-maaliin päästyään kokonaistilanteessa kuudentena, mutta Hyundain Craig Breen nousee hänen edelleen, mikäli selvittää seitsemännen ek:n ongelmitta.

Jos yllä oleva upotus ei näy, löydät sen

Jos yllä oleva upotus ei näy, löydät sen

Jos yllä oleva upotus ei näy, löydät sen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?