Frantz Kruger, 45, nousi kiekkomestarien metusalemiksi: "Anteeksi, Pertti!" - Urheilu - Satakunnan Kansa

Frantz Kruger, 45, nousi kiekkomestarien metusalemiksi: "Anteeksi, Pertti!"

14.8.2020 19:26

STT, Turku

Frantz Krugerin, 45, tavoite Turun Kalevan kisoissa oli tulla kaikkien aikojen vanhimmaksi kiekonheiton miesten Suomen mestariksi. Se ei tehnyt tiukkaa, ja kisan jälkeen Kruger lähetti terveiset Pertti Hynnille, jolta hän vei kiekkomestarien metusalemin tittelin.

– Anteeksi, Pertti! Kruger hymyili.

Kruger heitti kisassa ensimmäisenä ja löi heti muille luun kurkkuun lukemalla 58,38. Se ylitti Krugerin omissa nimissä olleen kauden kotimaisen kärkituloksen kymmenellä sentillä ja jäi kisan pisimmäksi heitoksi.

Krugerin nimissä oleva Suomen ennätys vuodelta 2007 on 69,97 ja hänen henkilökohtainen ennätyksensä – ja samalla Afrikan ennätys – on 70,32 vuodelta 2002. Samalla kun Krugerin tulokset ovat iän myötä heikentyneet, hänen arvostuksensa Hynniä kohtaan on kasvanut.

– Hän heitti tämän ikäisenä (45-vuotiaana) 62,62 (kesällä 2005), mikä on kaikkien aikojen kolmanneksi paras tulos sen ikäiselle, Kruger latasi tilastofaktan ulkomuistista.

Krugerin uran kuudes Suomen mestaruus tuli lähes kahden metrin erolla hopealle yltäneeseen Oskari Perälampeen. Kun nuoria haastajia ei ole näköpiirissä, Kruger ilmoitti olevansa käytettävissä valmennusta etsiville heittäjille.

– Olen avoin pyynnöille. Nuorten heittäjien kannattaa olla kärsivällisiä. Jokainen harjoituspäivä on kuin rahaa pankkiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: