FC Jazz ei saanut vieläkään voittoa - Urheilu - Satakunnan Kansa

FC Jazz ei saanut vieläkään voittoa – Jussi Aallon ulosajo sekoitti pelaamisen: ”Ilman punaista korttia olisimme ottelun voittaneet”

Eetu Kanerva viiletti FC Jazzin avauksessa Kaarinassa. Arkistokuva viime kauden ottelusta SalPaa vastaan.

27.6.2020 19:40

Jalkapallon Kakkonen ei ole tällä kaudella erityisen pitkä sarja. Otteluita pelataan vain 17, joten pidemmät voitottomat putket ovat joukkueelle kuin joukkueelle iso ongelma.

FC Jazz otti kahdesta ensimmäisestä pelistään vain yhden pisteen, joten lauantain vieraspelissä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Akatemiaa vastaan ryhmä hamusi nimenomaan voittoa.

Sellaista ei kuitenkaan tullut vieläkään.

FC Jazz taisteli Hämeenlinnassa tasapelin lukemin 2–2 (1–2). Porilaisten maaleista vastasivat avauspuoliajalla rankkarista osunut Jussi Aalto ja Eetu Kanerva.

Ongelmalliseksi peli muodostui porilaisille 37. minuutilla tilanteessa 1–2, kun Aalto sai punaisen kortin ja Jazz pelasi vajaamiehisenä loput ottelusta.

– Olimme parempi joukkue ensimmäiset puoli tuntia ja paikkoja meillä olisi ollut enempäänkin kuin kahteen maaliin. Punainen kortti sitten muutti tilannetta ja sen jälkeen jouduimme puolustuskannalle, valmentaja Seth Ablade mietti.

– Punainen kortti tuli taklaustilanteesta, josta mielestäni keltainen kortti olisi ollut riittävä rangaistus. Tuomarin mukaan Aallon jalka nousi siinä korkealle ja hänen mielestään punainen oli oikea ratkaisu.

Ilman ulosajoa tilanne olisi valmentajan mukaan ollut pelissä toinen kuin se nyt oli.

– Itse uskon, että ilman punaista korttia olisimme ottelun voittaneet. Sen verran hyvin pelasimme.

Vaikka porilaiset välttivät tappion, kaipaa joukkue pitkässä juoksussa nimenomaan kolmen pisteen voittoja.

Ilman niitä sarjan paremmalle puolikkaalle pääsemisestä on turha unelmoida. Pahimmillaan tie voi johtaa jopa putoamiskamppailuun. Heinäkuussa Jazzin on siis löydettävä voittava vire.

– On ihan selvä juttu, että voittoja me nyt kaipaamme. Toisaalta joukkue osoitti Hämeenlinnassa sellaista taisteluasennetta ja pelaamista, että tällaisella tavalla tulemme voittamaan ihan pian.

– Olen pelaajien taisteluilmeeseen tyytyväinen, mutta se riitti nyt vain yhteen pisteeseen asti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: