Tiivis yhteisö, tiivis kokoonpano – Pesäkarhuissa pelinjohtajan ei tarvitse nyt miettiä kuin yhtä pelipaikkaa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Tiivis yhteisö, tiivis kokoonpano: Pesäkarhujen pelinjohtajan ei tarvitse nyt miettiä kuin yhtä pelipaikkaa – edellisen Manse-pelin ykköspalkittu pysyy sivussa

Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund ei ole joutunut viime kauden kaltaiseen pelaajaralliin, kun ryhmä on ollut terveenä ja peli on aikataulussa.

3.7.2019 10:49 | Päivitetty 3.7.2019 12:49

Pesäkarhujen ulkopeliyhdeksikkö on vakiintunut jengoilleen, eikä muutoksille ole ollut tarvetta. Kokeneiden jokerien Milla Lindströmin ja Susanna Puiston pelipaikat ja roolit ovat yhdeksikköäkin vankemmat.

Kun joukkue on terveenä, porilaisten kokoonpanoon jääkin käytännössä vain kolmannen jokerin paikka, jossa nähdään kierrätystä. Sille tontille pelinjohtaja Sami Österlundin vaihtoehtoina ovat Roosa Törmänen, Oona Liimatainen ja Pinja Arbelius.

Kun Pesäkarhut ja keskiviikon vastustaja Manse PP kohtasivat edellisen kerran, yhden juoksun lyönyt ja kärkilyöntitilastoihin täydellisen 100 prosentin suorituksen kirjannut Törmänen palkittiin joukkueen parhaana. Edellisen Manse-pelin onnistuminen ei kuitenkaan takaa pelipaikkaa tämän päivän kohtaamiseen.

– En edes muista, kuka on ketäkin vastaan onnistunut, Österlund naurahtaa.

– Pelilliset teot ja tarpeet ratkaisevat. Jos tarvitsemme lisää lyöntivoimaa, Pinja pelaa. Jos tarvitsemme lisää juoksijoita, Roosa tai Oona saavat paikan.

Menneet onnistumiset voivat Österlundin mukaan painaa valinnoissa, jos pelaaja syttyy tiettyä vastustajaa vastaan aina parhaimmilleen.

– Esimerkiksi Noora Matikka syttyy aina Jyväskylää vastaan. Jos meillä olisi nyt Noora ja Minttu Vettenranta kamppailemassa lukkarin paikasta ja Jyväskylä tulisi vastaan, ”Norppa” pelaisi.

Oulusta kahden vuoden sopimuksella Pesäkarhuihin tullut Törmänen on päässyt pelaamaan Superissa kaikkiaan yhdeksässä porilaisten ottelussa. Toukokuussa hän pääsi kolmeksi peliksi myös ulkokentälle kakkoskoppariksi.

– Alkukauteni on ollut aika vaihteleva. Olen sen verran kunnianhimoinen, että odotin Poriin tullessani pikkaisen enemmän, myöntää edellisen kerran 19. kesäkuuta kokoonpanossa nähty Törmänen.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Toukokuussa Roosa Törmänen pääsi kolme kertaa myös Pesäkarhujen yhdeksikköön.

Österlund peräänkuuluttaa 20-vuotiaalta Törmäseltä malttia. Pelinjohtajan mielestä kyseessä on pidempi kehitysprojekti ja oli odotettua, että sopeutuminen ”raakojen arjalaisten keskelle” ottaa aikansa.

– Siksi onkin tärkeää, että Roosa on päässyt välillä pelaamaan Ykköspesiksessä. Siellä hän saa isoa roolia myös ulkopelissä.

Pesäkarhujen ykköspesisjoukkueessa Törmänen on pelannut kuusi peliä. Hän vakuuttaakin saaneensa kaiken kunnianhimon keskelle myös kärsivällisyyttä. Aikaa on kehittyä ja vakiinnuttaa pelipaikka Superin ryhmästä.

– Hirveän porilaiseksi en itseäni vielä tunne. Kun kulkee treenien, pelien ja töiden välillä, kaupunkiin ei ole paljon ehtinyt tutustua.

– Paikoittain on ollut koti-ikävääkin. Onneksi tämä joukkue on kuitenkin tiivis yhteisö, Törmänen kiittää.

Tänään Törmänen on jälleen tiiviin yhteisön tiiviin kokoonpanon ulkopuolella. Österlund nimesi Pinja Arbeliuksen Manse-peliin joukkueensa kolmanneksi jokeriksi.

Pesäkarhujen kokoonpano: 1) Henna Juka, 2) Emilia Itävalo, 3) Susanne Ojaniemi, 4) Emilia Linna, 4) Noora Matikka, 6) Maria Suominen, 7) Kaisa-Maija Rosvall, 8) Milla Oksa, 9) Eveliina Tuominen. Jokerit: 10) Susanna Puisto, 11) Milla Lindström, 12) Pinja Arbelius.

Pesäkarhut–Manse PP tänään kello 18.

Juttua päivitetty kello 12.48: Lisätty tieto jokerivalinnasta sekä Pesäkarhujen kokoonpano.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos