Hurjasta taistelusta ei tullut palkintoa – Suomen EM-taival päättyi Nantesissa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Hurjasta taistelusta ei tullut palkintoa – Suomen EM-taival päättyi Nantesissa

Urpo Sivula piti Suomea pystyssä Ranskaa vastaan.

21.9.2019 22:32

Lentopallomaajoukkue intoutui hurjaan taisteluun EM-kisojen neljännesvälierässä, mutta tämä ei riittänyt Ranskan kaatamiseen.

Suomi kiusasi EM-isäntää pitkään Nantesin kamppailussa, kunnes joutui taipumaan 0–3 (16–25, 23–25, 21–25) -tappioon.

Suomi sai oman saumansa toisessa erässä karattuaan parhaimmillaan jo 17–13-johtoon ja piinaamalla Ranskaa loppuun asti.

Hieno taistelu päättyi Ranskan hakkurin Stephen Boyerin vastustamattomaan lyöntiin. Boyer täräytti ratkaisevan pisteen omista korkeuksistaan.

Myös kolmas erä oli Suomelta erittäin miehekäs. Euroopan mestaruutta metsästävä Ranska joutui panemaan parasta pöytään varmistaakseen jatkopaikan.

Suomen pallontappaja Urpo Sivula tarjosi kovan haasteen Boyerille. Sivula pystyi hoitamaan pahoja paikkoja ja piti joukkuetta pystyssä sentteri Tommi Siirilän kanssa.

Superyllätys olisi vaatinut Nantesissa parempaa vastaanottoa. Passari Eemi Tervaportti olisi pystynyt kaivamaan hyökkääjistä vielä kovemmat tehot, jos pallo olisi noussut hiukan paremmin.

Nyt nähtiin sekin ihme, että Lauri Kerminen jäi liberoiden välisessä kamppailussa kakkoseksi. Jenia Grebennikov kaivoi palloja peliin vielä paremmin.

Suomen päävalmentaja Joel Banks oli tehnyt kokoonpanoon kaksi muutosta. Turkki-pelissä onnistunut Elviss Krastins ja sentteri Sauli Sinkkonen nousivat avaukseen.

Sinkkoselle avautui paikka, koska Markus Kaurto ei ollut täydessä pelikunnossa. Niinpä hän oli lauantai-iltana kakkosliberon roolissa.

Ranska kohtaa puolivälierässä joko Italian ja Turkin. Nämä joukkueet kohtaavat sunnuntaina Nantesissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos