VaLePa nappasi seitsemännen pokaalin putkeen: ”Juhlitaan sitten keväällä riehakkaammin” - Urheilu - Satakunnan Kansa

VaLePa nappasi seitsemännen pokaalin putkeen: ”Juhlitaan sitten keväällä riehakkaammin”

VaLePa pelaa Mestarien liigassa tulevalla kaudella.

19.1.2020 22:04

Savo Volleyn valmentaja Jukka Tuovinen huomasi VaLePassa ison muodonmuutoksen katseltuaan loppiaisen vieraskamppailun Hurrikaania vastaan.

–  Konkareiden kasvoilla näkyi ilmiselviä kevään merkkejä. Se tietää vaikeuksia vastustajille, Tuovinen tunnusti.

Kokenut luotsi tiesi toden totta, mistä hän puhui.

VaLePa piinasi Savoa täydet viisi erää jo keskiviikon liigakamppailussa ja sai siitä vielä lisäsyttyjä sunnuntaiseen Suomen cupin finaaliin.

Sastamalalaisjoukkue intoutui loistoesitykseen 1341-päisen yleisön edessä ja tyrmäsi joulukuun alusta asti rallatelleen Savon tylyin lukemin 3–0 (25–22, 25–22, 25–12).

– Tämä oli meiltä kauden paras peli tähän mennessä. Osui hyvään paikkaan. En olisi uskonut etukäteen, että voitamme 3–0, VaLePan kapteeni Olli Kunnari myönsi.

VaLePan ja Kunnarin syyskaudessa oli paljon samaa. Vastoinkäymiset vaikuttivat sekä tuloksiin että peli-ilmeeseen. Välillä VaLePan piti kaivaa voittoja puoliväkisin.

– Rehellisesti sanottuna olimme kaukana halutusta tasosta esimerkiksi europeleissä.

Siinä vaiheessa kenelläkään ei ollut kivaa. Ei kentällä eikä katsomossa.

– Onneksi saimme käännettyä kurssimme joulutauon jälkeen. Joskus finaaliin on voinut lähteä luottavaisin mielin, mutta nyt ei pystynyt. Vatsassa oli perhosia tavallista enemmän, Kunnari tunnusti.

Mikko Oivasen Maja-tytär juoksi isänsä syliin voiton ratkettua.

Voitto maistui edelleen makealta

Neljä päivää aiemmin tullut liigatappio painoi vielä alitajunnassa. Silloin VaLePa kompastui Miro Määttäsen johtamaan syöttöpommitukseen. Nyt tähän löytyi tehokas vastalääke – erinomainen vastaanotto.

Vieraat turhautuivat, kun VaLePa nosti aloituksia jäätävästi loisto-ottelun pelanneen Erik Sundbergin johdolla.

Ruotsalaislaituri nousi ratkaisevaan rooliin Kauppi Sports Centerissä.

Ja pitihän sekin nähdä, kun 37-vuotiasta Kunnaria tarvittiin taas kerran. Hän tuli toisessa erässä kentälle ja piti paikkansa loppuun asti. Hiha toimi tutun mallikkaasti – ja lyöntikädestä lähti pari kunnon pommiakin.

Tämä tietää VaLePan haastajille entistä vaikeampia aikoja kevään liigahuipennuksessa.

Kunnarin ilmeestä ja olemuksesta näki, että tämänkertainen cup-voitto maistui tavallista makeammalta. Tämä oli ymmärrettävää, kun hän sai parsittua itsensä finaalikuntoon kiusallisten vaivojen jälkeen.

VaLePa on kahminut jo seitsemän pokaalia putkeen. Huikea menestysjakso sisältää kolme Suomen mestaruutta ja neljä Suomen cupin voittoa.

Mikään joukkue ei ole pystynyt uhkaamaan VaLePan valta-asemaa sitten kevään 2016 ja Kokkolan Tiikerien mestaruuden.

VaLePan passari Mikko Esko painotti viime vuoden cup-voiton ratkettua, että täysosumia pitää juhlia aina jossain määrin.

Nyt karkelot jäävät poikkeuksellisen kuiviksi, sillä VaLePaa odottaa jo tiistai-iltana liigan huippukamppailu Akaa-Volleyta vastaan.

– Kai me jossain käydään. Jos nyt ottaisi yhden oluen – se alkaa olla tällä iällä jo aika paljon. Juhlitaan sitten keväällä riehakkaammin, Kunnari heitti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: