Pohje petti – Ella Junnila joutui luovuttamaan korkeushypyn karsinnassa - Urheilu - Satakunnan Kansa

Pohje petti – Ella Junnila joutui luovuttamaan korkeushypyn karsinnassa

Arkistokuva.

14.8.2020 17:57

STT, Turku

Ella Junnila ei ennättänyt toipua Paavo Nurmen kisoissa iskeneestä pohjekrampista Turun Kalevan kisoihin. Ponnistavan jalan pohjetta hoidettiin välipäivät huolellisesti, mutta Junnilan oli pakko luovuttaa korkeushypyn karsinnassa perjantaina jo ennen ensimmäistä hyppyvuoroaan.

Tilanne valkeni Junnilalle, kun hän yritti hypätä verryttelyssä normaalilla vauhdilla.

–  Kramppi saatiin hierottua pois, mutta hoito oli hermostolle niin vaativa, ettei hyppääminen onnistunut. Kaikki varmaan näkivät tilanteen, Junnila kertoi kyyneliin päättyneen verryttelyn jälkeen.

Vielä aamulla tehdyn teippauksen jälkeen Junnila odotti karsintakilpailua luottavaisena.

–  Pohje antoi hyviä merkkejä siitä, että voisin hypätä. Täydessä juoksuvauhdissa selvisi sitten hyvin nopeasti, etten pysty hyppäämään, vaikka kaikki tehtiin ja parhaani yritin, Junnila harmitteli.

Täysin yllättäen iskenyt pohjevaiva harmitti Junnilaa, 21, erityisesti sen takia, että hän tuntee olevansa hyvässä kunnossa. Hyppy on vihdoin alkanut kulkea täydestä vauhdista, ja hän olisi halunnut parantaa Suomen ennätystään 195.

–  Olo on turhautunut, kun tiedän olevani hyvässä kunnossa, Junnila vahvisti.

–  Konsultoin nyt fysioterapeutteja ja hierojia. Jatkosta päätän sen perusteella. Ennalta sovitut kilpailusuunnitelmat päättyivät tähän, mutta on edelleen mahdollista, että kilpailen tällä kaudella, kun pohje saadaan kuntoon.

Junnila tuli Turun Kalevan kisoihin hallitsevana mestarina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: