Porilainen voimamies lähti SM-kilpailuihin kesken peruskuntokauden – tuloksena Suomen mestaruus - Urheilu - Satakunnan Kansa

Porilainen voimamies lähti SM-kilpailuihin kesken peruskuntokauden – tuloksena Suomen mestaruus

29.10. 18:51

Pori

Porilainen voimamies Topi Frifeldt huomasi FPO-liiton hallituksen jäsenenä, että koronakausi syö penkkipunnerruksen ja maastanoston SM-kilpailujen osanottajamäärää.

Frifeldtillä oli menossa peruskuntokausi. Hän suunnitteli osallistuvansa vuoden ainoaan kilpailuunsa joulukuussa. Muutamaa päivää ennen SM-kilpailujen ilmoittautumisajan päättymistä Frifeldt teki muutoksen suunnitelmiinsa. Hän päätti lähteä kokeilemaan kisakuntoaan SM-lavalle.

– Kolme kovempaa treeniä ehdin tehdä ennen kilpailuja, Frifeldt kertoo.

Sekin riitti. Frifeldt teki alle 110-kiloisten sarjassa 212,5 kilogramman tuloksen, joka toi porilaiselle SM-kultaa.

– Tulos oli ihan hyvä siihen nähden, että kisa tuli kesken peruskuntokauden hieman tällaisena ex tempore -reissuna. Lähdin vain koettamaan, mihin rahkeet riittävät, raahelaisen Juha Somerjoen valmennuksessa oleva porilainen sanoo.

– Onneksi taso oli tavallista heikompi.

Kilpailijakato näkyi myös tulostasossa. Vuosi sitten Frifeldt teki ennätyksensä 225 kilogrammaa. Silloin se riitti SM-pronssiin.

Penkkipunnerruksen Suomen mestaruus oli Frifeldtin uran toinen. Kaksi vuotta sitten hän nosti ykköseksi alle 100-kiloisten sarjassa.

SM-mitalin Turussa käydyissä kilpailuissa voitti myös porilainen Markus Lindholm. Hän oli hopealla alle 100-kiloisten sarjassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?