Naisten seiväskisassa draamaa – Supertähti Duplantis hehkuttaa ruotsalaishyppääjän kovaa temppua: ”Yksi uskomattomammista suorituksista, mitä olen nähnyt” - Urheilu - Satakunnan Kansa

Naisten seiväskisassa draamaa – Supertähti Duplantis hehkuttaa ruotsalaishyppääjän kovaa temppua: ”Yksi uskomattomammista suorituksista, mitä olen nähnyt”

Anzhelika Sidorova voitti tasokkaan naisten seiväskisan. Angelica Bengtssonin seiväs katkesi, mutta hän ylitti 480 heti seuraavalla yrityksellään.

Angelica Bengtsson ei hätääntynyt, vaikka seiväs katkesi.­

29.9.2019 23:20

Doha

Ilman Venäjän kansallistunnuksia kilpaillut Anzhelika Sidorova voitti naisten pitkän ja tasokkaan seiväshyppykilpailun. Sidorova ratkaisi voiton ylittämällä kolmannella yrityksellään ennätyksensä 495.

Sidorova ei kuulunut lajin suurimpiin suosikeihin, sillä hänen paras saavutuksensa oli Euroopan mestaruus Amsterdamista 2014.

Yhdysvaltain Sandi Morris otti hopean tuloksella 490. Hän pääsi hyvin riman päälle myös 495:ssä, mutta vauhti ei riittänyt ylitykseen ja hän putosi toistuvasti riman päälle.

Kreikkalainen olympiavoittaja ja maailmanmestari Ekaterini Stefanidi sai tyytyä tällä kertaa pronssiin kauden parhaalla tuloksellaan 485.

Ruotsin Angelica Bengtsson oli kuudes. Hän ylitti korkeuden 480 kolmannellaan. Bengtssonin seiväs katkesi toisessa yrityksessä ja hän paiskautui vauhdilla seiväskuoppaan. Kolmanteen yritykseensä hän joutui etsiskelemään seivästään, mutta ylitti Ruotsin ulkorataennätyksen komeasti.

Lopulta seipään toi hänelle Ranskan Ninon Guillon-Romarin, joka oli laittanut välineen vahingossa omaan seiväspussiinsa.

–  Yksi uskomattomammista suorituksista, mitä olen eläissäni nähnyt, miesten kilpailun suosikkeihin kuuluva Armand Duplantis kommentoi Bengtssonin suoritusta Ruotsin tv:lle.

–  Tuota juttua ei voi opetella. Pitää olla henkisesti tosi vahva selvitäkseen seipään katkeamisesta ja sitä seuranneesta hämmingistä tuolla tavalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?