Puntti-Karhujen juhlissa arvokisakokemusta eri vuosikymmeniltä - Urheilu - Satakunnan Kansa

Puntti-Karhujen juhlissa arvokisakokemusta eri vuosikymmeniltä – Roininen haki tuntumaa jo olympiakarsintoihin

Puuvillassa järjestetty juhlakilpailu oli sekä yleisön että osallistujien mieleen. Teemu Roininen nousi tuloksissa omille luvuilleen.

Teemu Janhunen nautti tunnelmasta Puuvillan kauppakeskuksessa.

25.5.2019 19:16

Puntti-Karhujen 40-vuotista taivalta kunnioitettiin rennosti, mutta arvokkaasti. Ennen varsinaista kilpailua lavalla kävivät muiden muassa Esko Keitaanpää, Jukka Lehtikangas ja Antero Luonila, ja heillä kaikilla on ollut oma vahva osuutensa porilaisseuran tarinassa aina 1980-luvulta asti. Samoin vuoden 1984 olympialaisten pronssimitalisti Jouni Grönman kiitteli vuolaasti porilaisseuran yhteishenkeä.

Puuvillan yleisön iloksi nähtiin myös nuoremman sukupolven esiintymistä, kun Puntti-Karhujen omat juniorit esittelivät erilaisia nostotekniikoita ja hyppyvoimaa.

Itse kilpailussakin tapahtui. Miesten sarjassa eniten pisteitä keräsi Lahden Atomin Jesse Nykänen, mutta yhteistuloksessa Lempäälän Kisan Teemu Roininen oli omilla luvuillaan. 33-vuotiaan arvokisakonkarin tempaus oli 148 kiloa ja työntö 190 kiloa.

Teemu Roininen (keskellä) oli omilla luvuillaan yhteistuloksissa.

Kilpailun ja koko tapahtuman tunnelma olivat Roinisen mieleen.

– Näitä kauppakeskuskilpailuja on liian harvoin, vaikka viime vuonna Tampereella oli Suomi–Ruotsi-ottelu vastaavanlainen. 110-prosenttisesti näihin harvoin pystyy latautumaan, mutta lajia saadaan tuotua näytille. Yleisö löysi tälläkin kerralla hyvin paikalle, Roininen kiitteli.

Porin tapahtuma sopi Roinisen kalenteriin kesken harjoituskauden. Viiden vuoden ajan aikaa on vienyt myös arkityö, ammattimainen valmentaminen Roinisen oman yrityksen nimissä.

–Heinäkuussa on Tokiossa olympiakarsinta, ja tämä oli sitä ennen ensimmäisiä nostoja kovilla painoilla.

–Viikot ovat täynnä toimintaa, mutta yrittäjänä toisaalta pystyy vapaasti itse määrittelemään aikataulunsa. Vuosikymmenen verran olen käynyt aikuisten arvokisoissa, eikä huippuvuosia ole enää paljon jäljellä. Täytyy nauttia niistä, mitä vielä on, ja varaa on vähän parantaakin Minun kohdallani työ tukee mainiosti urheilua, Roininen totesi.

Puntti-Karhujen Tytti Parjanen.

Puntti-Karhujen kolmikko Toni Grönman, Teemu Janhunen ja Eero Koivisto miehittivät sijat kolmesta viiteen. Naisten puolella voiton vei Lohja-Liftingin Meri Ilmarinen. Porilaisseuran Suvi Talasterä, Tytti Parjanen ja Tiia Ojakoski olivat sijoilla kolmesta viiteen.

Tiia Ojakosken tyylinäyte.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut