Kossu sekoitti isosti KaMan pudotuspelitoiveita - Urheilu - Satakunnan Kansa

Kossu sekoitti isosti KaMan pudotuspelitoiveita – loppukaudella ei ole enää varaa tappioputkeen

KaMa saa nyt miettiä tosissaan, miten ihmeessä joukkue löytää riittävän vireen pudotuspeleihin pääsemiseen.

16.8.2020 19:37

Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden kohtaamisessa taisteltiin erittäin tärkeistä pisteistä.

KaMalle pelin merkitys oli todella suuri, sillä KoU on yksi niistä joukkueista, jotka kankaanpääläisten olisi saatava sarjataulukossa kiinni, jos pudotuspelipaikka kiinnostaa. Sunnuntai ei tuonut tilanteeseen pienintäkään helpotusta, vaan päinvastoin. KaMa hävisi 0–2 (0–3, 3–5).

Pelejä on edelleen jäljellä viisi, mutta ohitettavia joukkueitakin on KaMan ja pudotuspelijunan välissä neljä. Aika on siis käymässä vähiin.

Usein isojen pisteiden pelissä olennaiseksi asiaksi nousee se, kuinka rennosti joukkue osaa peliinsä lähteä. KaMan avausjakson suorituksen perusteella rentous oli kaukana joukkueen tekemisestä. Mikään ei tahtonut mailan varressa onnistua.

Kolmostilanteita KaMa sai avausjaksolla ainoastaan neljä, eikä joukkue onnistunut kotiuttamaan yhtään pelaajaa. Kolme kertaa kotiutusta kokeili tuloksetta lyöjäjokeri Petteri Kortelainen. Avausjaksolla ei toki onnistujia sisäpelissä ollut muutenkaan. Manu Haukkala 1/4, Topias Lilja 2/5 ja Arttu Ruusta 2/5 eivät kärkilyöntionnistumisillaan häikäisseet.

KoU puolestaan onnistui kotiutuksessa kolme kertaa toisella lyöntivuorollaan. Se riitti helposti ensimmäisen jakson voittoon.

Toisella puolikkaalla KaMa aloitti hyvin. Tilanne oli ensimmäisen lyöntivuoron jälkeen KaMan eduksi 2–0, kun Jouni Itävalo ja harhaheitto avittivat vierasjoukkueen edelle. Näytti hetkellisesti siltä, että KaMa taistelee tosissaan ainakin pisteestä.

Johtoasema suli pikaisesti, kun KoU nousi toisen tasoittavallaan rinnalle ja ohi. Joukkue latoi peräti neljä juoksua ja KaMan toiveet pelin voittamisesta saivat valtavan kolauksen. Tilanteesta joukkue ei enää toipunut. Molemmat ryhmät onnistuivat kotiutuksessa vielä kertaalleen, mutta se oli vierailijoille todella laiha lohtu.

KoU kirmasi voittonsa takia jo viiden pisteen päähän KaMasta. Se on myös ero, joka KaMalla on pudotuspelipaikkaan. Montaakaan nollan pisteen suoritusta kausi ei siis enää kestä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: