Ronaldo ilotteli neljä maalia Liettuan verkkoon - Urheilu - Satakunnan Kansa

Neljän maalin ilta nosti Ronaldon tasoihin Pukin kanssa – EM-karsintojen maalipörssin kärjessä todella yllättävä nimi

Cristiano Ronaldo teki neljä maalia, mutta on silti vasta nyt tehnyt meneillään olevissa EM-karsinnoissa yhtä monta maalia kuin Teemu Pukki. Molemmilla on kasassa viisi osumaa.

11.9.2019 8:52 | Päivitetty 11.9.2019 9:08

Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo onnistui tekemään peräti neljä maalia tiistai-illan miesten jalkapallon EM-karsintaottelussa Liettuaa vastaan. Ottelu päättyi lopulta vierasjoukkue Portugalin 5–1-voittoon.

Ronaldo nosti meneillään olevien EM-karsintojen maalimääränsä viiteen. Se on yhtä paljon kuin Teemu Pukki on tehnyt Suomelle kuudessa pelissä. Portugalilla on ollut pelejä tosin vasta neljä.

EM-karsintojen kovin maalitykki on ollut melko yllättäen Israelin 32-vuotias hyökkääjä Eran Zahavi. Kiinassa ammatikseen pelaava kärki on onnistunut karsintapeleissä maalinteossa jo peräti yhdeksän kertaa. Kuuden maalin miehiä on kuusi.

Liettua-voitollaan Portugali onnistui vahvistamaan asemiaan B-lohkossa heikon alun jälkeen. Maa on nyt viisi pistettä lohkokärki Ukrainaa jäljessä. Se on pelannut yhden ottelun lohkovastuksiaan vähemmän.

A-lohkossa Kosovo puolestaan yllätti Englannin laukomalla 1–0-vierasmaalin, kun ottelua oli pelattu vain 34 sekuntia. Englanti kuitenkin teki nopean ryhtiliikkeen ja tykitti ensimmäisellä jaksolla peräti viisi maalia vastustajan verkkoon.

Toisella jaksolla Kosovo onnistui maalinteossa vielä kaksi kertaa, mutta ottelu meni silti Englannille lukemin 5–3. Englanti on lohkoykkösenä kolme pistettä Tshekkiä edellä.

Englanti päästi kolme maalia karsinnan kotipelissä ensi kertaa 12 vuoteen.

–  Eriskummallinen ottelu. Päästimme maaleja ilmiselvistä virheistä, mutta olen erittäin tyytyväinen malttiimme, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi.

Tehokas hyökkäys pelasti Englannin. Jadon Sancho iski ensimmäiset maaottelumaalinsa. Myös Harry Kane ja Raheem Sterling onnistuivat maalinteossa. Yhden Kosovo ohjasi omiin.

–  Hyökkäyspelimme oli kauttaaltaan murskaavaa. Pelimme erinomaiset piirteet olivat ilmeisiä ja virheemme olivat ilmeisiä, Southgate sanoi.

H-lohkossa Ranska voitti Andorran helponoloisesti 3–0 kotonaan. Turkki puolestaan löi Moldovan vieraissa 4–0.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos