MotoGP Australian GP: aika-ajot siirretty lauantailta sunnuntaille - vaaralliset sääolosuhteet - Urheilu - Satakunnan Kansa

MotoGP:n aika-ajot peruttiin vaarallisten sääolosuhteiden takia – kuljettaja paiskautui ulos radalta 300 kilometrin tuntivauhdilla

Aika-ajot siirrettiin sunnuntaille.

Järjestäjät päättivät, että Phillip Islandin radalla on lauantaina liian vaarallista ajaa.

26.10.2019 9:15

MotoGP:n Australian osakilpailun aika-ajot oli tarkoitus ajaa Suomen aikaa seitsemältä aamulla.

MotoGP kuitenkin tiedotti, että kaikki lauantaille kaavaillut aika-ajot on siirretty sunnuntaille Phillip Islandin vaarallisten sääolosuhteiden takia.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Motorsport.comin mukaan vain 12 kuljettajaa osallistui aamun vapaisiin harjoituksiin. Radalla sataa ja tuulee paljon.

Neljänsissä harjoituksissa tuulenpuuska ajoi Red Bull KTM Tech3 -kuljettaja Miguel Oliveiran ulos radalta. Tallipomo Herve Poncharalin mukaan Oliveira kaatui rajusti 300 kilometrin tuntivauhdista.

Kuljettaja vietiin sairaalaan tutkittavaksi, mutta selvisi kuin ihmeen kaupalla ehjänä.

– Kilpailut on keskeytetty tältä päivältä. Miguel selvisi onnettomuudestaan onneksi ilman murtumia, vaikka hän saikin ruhjeita, talli twiittasi.

Sääsivustojen mukaan tuulenpuuskat voivat olla alueella jopa 55 kilometriä tunnissa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Neljännet harjoitukset keskeytettiin ja turvallisuuskomitea päätti hätäkokouksessaan, että olosuhteet ovat liian vaaralliset aika-ajoille.

MotoGP ei ole toistaiseksi ilmoittanut aika-ajojen tarkempaa ajankohtaa. Jos aika-ajoja ei pystytä järjestämään sään takia, kilpailun lähtöjärjestys määräytyy vapaiden harjoitusten yhteenlaskettujen tulosten perusteella.

Miguel Oliveira kävi sairaalassa tutkittavana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: